shammaRęką w długim dystansie jest ustawiona w taki sposób i.kostki wycelowane sa w przeciwnika wystarczy wyprostować rękę plus ręką jest poza polem widzenia przeciwnika przez co uderzenie jest mniej widoczne no i do uderzenia np backfistu czy innego uderzenia nie trzeba z tej pozycji zmieniać polozenia ręki w bliskim dystansie ręce trzyma się wyżej jkd to walka nie tylko na ręce ale obejmująca kopnięcie również. W celu weryfikacji przyjedź na trening. Brodnica to stolica t**** w Lolsce. Dlatego zamiast dyskutować z laikiem który wypowiada się o sztuce walki której nigdy nie trenował ba forum. Zapraszam na trening ja zweryfikowalem swoją wiedzę i wg mniet**** jest zaj**iste. I nie dlatego że nauczał tak Bruce Lee i Ted Wong ale że jest skuteczne mam porównanie bo cwiczylem mma. Ty nie masz antek bo nie wiadomo czy w ogóle ćwiczysz. To po co spamujesz w temacie?
to coś słabo te MMA ćwiczyłeś
Nigdy nie twierdziłem, że wiem wszystko, ale sparowałem z MŚ, ME, MP, tarczowałem ze Zbigniewem Raubo (wpisz sobie na yt) więc chyba aż takim laikiem nie jestem, ale niech Ci będzie. Macie jedyny w Polsce klub, który jest najlepszy...nawet jak są inne to i tak ich nie ma

zwyczajnie uważam, ze wciskasz ciemnotę, tak jak odwieczny spór karate kyokushinkay i
karate tsunami 
jedni i drudzy się przegadują, który styl jest lepszy, a jak pojechali na gościnne sparingi do pewnego klubu Muay Thai w Polsce to i jedni i drudzi dostali bęcki
Pojedź do Warszawy, do Krakowa, do jakiś innych porządnych sekcji MMA czy tam boksu i dopiero weryfikuj.