Szacuny
2
Napisanych postów
2010
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
35251
ja osobiście robię 2 razy w tygodniu, w dni nietreningowe. Zaczynałem od jednej sesji, nie mam problemów z przetrenowaniem, na luźno to wchodzi. Sprawdźcie sami na sobie, zaczynając od pojedynczego treningu. Wbrew pozorom, to nie jest aż tak morderczy trening, żeby czuć zmęczenie resztę tygodnia, kwestia przyzwyczajenia. U mnie po 30 minutach od skończenia czuje się całkiem normalnie, poza tym, że jest mi przyjemnie ciepło
Szacuny
2
Napisanych postów
17
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
2126
Ja ćwiczę 2 razy w tygodniu. Robię 4 serie wydłużone do 6 min, rozdzielone ok. 3-4 min. przerwy. Nic więcej tego dnia nie robię. Przez 3-4 godziny jest mi bardzo ciepło.
Szacuny
5
Napisanych postów
129
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
2579
Jeszcze jedna sprawa, jakie ćwiczenia polecacie na tabatę? Aktualnie robiłem bieg w miejscu dzisiaj, ale nie wydaje mi się, żeby to za każdym razem robić ;p
Szacuny
2
Napisanych postów
17
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
2126
zestaw:
thrusters
kettlebell swing
inny zestaw
mountain climber
skoki na skrzynię
wykroki z przeskokiem i obciążeniem
20 sek ćwiczenie, 10 sek przerwy i następne ćwiczenie. Nie jest to klasyczne, ale: całe ciało pracuje, pot się leje, serce wali, a trochę łatwiej zrobić pełne 4 min (ja robię 6) maksymalnego wysiłku.
Szacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
Jak czesto to zależy od calego planu teningowego czy tylko to ma być tabata czy do tego siłownia, aeroby itp. Na tabate wybierasz jedno cwiczenie https://www.sfd.pl/Tabata_czyli_trening_metaboliczny.-t453687.html Jak tylko tabata to mozna codziennie sobie dziabać, jak duża intensywność treningowa to tabatkę 4-5 x w tygodniu można zrobić.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.