Siemka ludzie słuchajcie chce zacząć tenować TaeKwondo przeżucam sie z kick boxingu . słyszałem ze w tej sztuce walki operuje sie praktycznie samymi nogami czy to prawda ?? czy jest sens to trenowac ??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Techniki reczne sa, przynajmniej u mnie na treningach(tkd itf). W itf jest 70% nog i 30% rak.
A poza tym ten temat juz byl
A poza tym ten temat juz byl

Mierz wysoko-bo im z wyzszej wysokosci spadniesz, tym wyzej sie odbijesz przy uderzeniu w ziemie
...
Napisał(a)
zawsze jest sens trenowac tylko zalezy co chcesz osiagnac 

Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"
...
Napisał(a)
"słyszałem ze w tej sztuce walki operuje sie praktycznie samymi nogami czy to prawda ??"
Taekwondo WTF = praktycznie same nogi
Pozostałe odmiany Taekwon-do = praktycznie kickboxing
Musisz sobie po prostu odpowiedieć na za***iście ważne pytanie co Cię bardziej kręci i tak jak Kosa, co chcesz osiągnąć.
Taekwondo WTF = praktycznie same nogi
Pozostałe odmiany Taekwon-do = praktycznie kickboxing
Musisz sobie po prostu odpowiedieć na za***iście ważne pytanie co Cię bardziej kręci i tak jak Kosa, co chcesz osiągnąć.
...
Napisał(a)
wwwaldek? do kicka TKD ma jeszcze daleko. Jezeli chodzi o ręce...
Nokaut to jest...po prostu jesteś w innym świecie. Jest miękko, cicho.
Potem dochodzisz do siebie i dalej jest fajnie.
...
Napisał(a)
Wiesz, to zależy od Klubu, przepisy sportowe są prawie identyczne.
W taekwondo nie ma póki co full contactu poza specjalnymi galami, w semi i light większość walk wygląda praktycznie tak samo. Zresztą Kluby z tkd starują w kicku i na odwrót. Niedługo może mój Klub też zacznie startować w kicku, to będę miał lepszy obraz tego.
W taekwondo nie ma póki co full contactu poza specjalnymi galami, w semi i light większość walk wygląda praktycznie tak samo. Zresztą Kluby z tkd starują w kicku i na odwrót. Niedługo może mój Klub też zacznie startować w kicku, to będę miał lepszy obraz tego.

...
Napisał(a)
U mnie trenuje sie wszystko od samoobrony po parter ale nie wiem jak jest w innych klubach.
...
Napisał(a)
Popracuj nad interpunkcją, stylem wypowiedzi i kulturą.
Zmieniony przez - Cavior w dniu 2006-04-11 11:04:57
Zmieniony przez - Cavior w dniu 2006-04-11 11:04:57
http://www.bushido24.pl
Masz pytania dotyczące sztuk walki? Przeczytaj FAQ:
http://www.sfd.pl/PRZECZYTAJ_ZANIM_ZAŁOŻYSZ_NOWY_TEMAT.-t406577.html
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!