Niedawno zacząłem swoją przygodę z taekwondo i chciałby, się dowiedzieć ile mniej więcej trwały wasze starania aby zdobyć biały pas w tej dyscyplinie.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
fajny filmik,wysoki poziom widze we Wrocławiu.TKD ITF forever
.Jedzie może ktos zwas na MP 21 marca ?

...
Napisał(a)
Ja trenuje Taekwon-do ITF 10miesiecy i na stopien 9cup(bialy pas z zolta belka) zdalem po 3 miesiacach treningu...z miesiac mam egzamin na ktorym zdaje o 3 stopnie na zielony pas :P a jesli trenujes WTF to na ten bialy wystarczy Ci lekutko 2-3miesiace treningu
...
Napisał(a)
Masz w profilu 10 miesięcy, to na biały zdasz bez problemu.
Lepiej zdawaj od razu na biało-żółty jak będziesz miał taką możliwość.
Lepiej zdawaj od razu na biało-żółty jak będziesz miał taką możliwość.
1
...
Napisał(a)
rok ;] bo raz nie zdawałem ;] , aktualnie zielona belka
Exodus94 o 3 stopnie taa?, musisz niezle wymiatac;]
Exodus94 o 3 stopnie taa?, musisz niezle wymiatac;]
"Miej przed sobą zawsze słuszną drogę"
gen. Choi Hong Hi [*]
...
Napisał(a)
@up
Niekoniecznie znam kilka takich osób które zdały o 3 stopnie bo potrzebowały mieć zielony pas na zawody
A nie odznaczały sie jakimiś wybitnymi umiejętnościami.
Ot ich trener sobie wymyślił że zrobi z nich zawodników.
Smutne ale prawdziwe
Zmieniony przez - liszyn w dniu 2009-01-18 17:31:27
Niekoniecznie znam kilka takich osób które zdały o 3 stopnie bo potrzebowały mieć zielony pas na zawody
A nie odznaczały sie jakimiś wybitnymi umiejętnościami.
Ot ich trener sobie wymyślił że zrobi z nich zawodników.
Smutne ale prawdziwe
Zmieniony przez - liszyn w dniu 2009-01-18 17:31:27
...
Napisał(a)
Exodus to gdzie ty trenujesz? Możesz powiedzieć jak długo i w jakim klubie?
...
Napisał(a)
No chyba na zawod nie wysłałby ich bez umiejętności. Na pewnozauważył w nich potencjł.
Do ziemniak55: ja zdawałam po pół roku, ale od razu na żółty pas, bo trener mi kazał. Na biały pas są bradzo małe wymagania większość od razu zdaje na biały z żółtą belką, pozdrawiam.
Zmieniony przez - nastic w dniu 2009-01-18 21:55:59
Do ziemniak55: ja zdawałam po pół roku, ale od razu na żółty pas, bo trener mi kazał. Na biały pas są bradzo małe wymagania większość od razu zdaje na biały z żółtą belką, pozdrawiam.
Zmieniony przez - nastic w dniu 2009-01-18 21:55:59
1
Ludzie nie karmcie trolli, szczególnie tych dużych. Bo to nienażarte z natury stworzenia.
...
Napisał(a)
To mu się chyba przywidzało bo z tego co wiem to nic nie zwojowali:P
...
Napisał(a)
W WTF nie ma egzaminu na biały pas - pierwszy egzamin jest na 9 kup, czyli żółtą belkę. Pamiętam zresztą, że przez pewien okres było tak i w ITF, i szczerze mówiąc podoba mi się ten wariant.
"Dan" Freestyle Taekwondo & Kickboxing - Emerytowany Doradca w "Stylach Tradycyjnych"
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!