Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
32
Siema, na ginekomastię lekarz przypisał mi Tamoksyfen Sandoz. Jako że jestem studentem mam pytanie, czy mogę spożywać alkohol razem z Tamoksyfenem? Nie chodzi mi tu o codzienne nawalenie się do odcinki, tylko kulturalne 0,5 na dwóch ze znajomym powiedzmy rzadziej niż raz w tygodniu
Dodam od siebie że nie spożywam żadnego innego leku.
Zmieniony przez - Drake335 w dniu 2020-02-16 20:34:08
Zmieniony przez - Drake335 w dniu 2020-02-16 20:34:32
Szacuny
448
Napisanych postów
1812
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31821
e-lite
dokładnie jw Poza tym po takim okresie może już być za późno
Zgadzam sie.Znam przypadek gino przez saa ale przechodzony po 2latach leczony tamo ,potem dostinexem i suma sumarą skonczylo sie na zabiegu.Ja sam mialem zaczatki gino i jezeli reagujesz od razu to sie cofnie takie przechodzone po kilkunlatach to juz ciezko bedzie zeby farmakologia mocno tu wplyneła.Jednak jezeli lekarz uwaza ze da sie moze ma jakies inne metody leczenia.
Szacuny
9152
Napisanych postów
83455
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705605
Możesz pic , tylko musisz sobie zdawać sprawę że konsumpcja alkoholu ma wpływ na to, jak klasyfikuje się poziom estrogenu w naszym ciele. Nadmierna konsumpcja napojów wyskokowych będzie nasilała wzrost estrogenu. Tutaj musisz się zastanowić czy jest sens bo może się zrobić błędne koło . Zależne to będzie od aktualnych wyników i przyczyny ginekomastii . Pozatym istotne będzie zdiagnozowanie przyczyny ginekomastii i jej stopień zaawansowania . Czy powstała na w okresie dojrzewania , w wyniku choroby czy tez stosowania saa
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
32
Powstała w okresie dojrzewania, na usg wykryło mi przerosty po 8 i 6mm. Wyniki badania krwi w zakresie hormonów wyszły w normie jedynie prolaktyna lekko ponad normę (jakieś 0,5 od górnej granicy, ale przyznam że mocno się stresowałem przed pobraniem krwi, a wiem że to mogło ją podwyższyć).
Szacuny
39466
Napisanych postów
92913
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
965400
Po Bromergeronie ludzie skarżą się dość odczuwalne skutki uboczne, lepiej sprawdził by się Cabaser ale tego lekarz Ci nie przepisze ewentualnie Dostinex...
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
32
Patrząc na ceny Cabasera i Dostinex będę się modlił żeby jednak ta prolka nie wyszła poza normę. A tak na zaś, do tych skutków ubocznych po bromergeronie nie da się przywyknąć? Tzn. czy po jakimś czasie ustają, bądź minimalizuje się ich odczuwanie?