Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Tatuaz !

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 34013

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 954 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 13815
hej nei wiem czy dobry dzial ale ten wydawal mi sie najodpowiedniejszy ,wiec zrobilem sobie w sobote tatuaz ,w sobote wieczorem juz byl taki przyschniety (porobily sie takie strupki) neidziela byl juz zupelnei suchy,dzis kupilem w aptece masc ALANTAN PLUS -polecil mi typ ze studia w ktroym robilem ,zeby sie szybciej goilo ,no i dzis kupilem masc posmarowalem noi tatuaz zrobil sie taki jakby nawilzony - wyglada jakby byl zupelnei swiezy ,malo tego lekko splywa z neigo ten atrament (ale on sam nei traci ksztaltu ani koloru) chcialem zapytac osoby ktore robily tatuaze i stosowaly ta (lub inna) masc ,czy wszystko jest ok? i dlugo to bedzie sie tak goic? pytam bo facet mowil ze to nei mzoe byc w wodzie zeby nei nasiaklo a ta masc jest taka oleista i ona chyba go nawilza (bledne kolo) Proisze o szybka odp
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 121 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 78
Nowy tatuaż najlepiej przemywać szarym mydłem, lecz nie gąbką czy dłonią, ale pianą zgromadzoną za pomocą pocierania rąk, tak aby tatuaż nie był dotykany zbyt mocno. Po umyciu nalezy zlać go letnią wodą, nie za zimna i nie za ciepłą.
Po kąpieli nalezy wytrzec tatuaż papierem ręcznikowym '' oklepując'' tatuaż delikatnie, tak aż zejdzie nadmierna warstwa tuszu.
Następnie nalezy posmarować tatuaż maścią bepanthen, jest to maść stosowana u niemowlat i dzieci na odpażenia. Bardzo dobrze sprawdza sie w gojeniu ran.
Jezeli po kapieli zostajesz w domu najlepiej zostawic tatuaz bez zadnych okryc, no chyba, ze masz zwierze to wtedy nalezy, aby zadna siersc sie nie dostala, bo moze spowodowac zakazenie, pamietaj, ze tatuaz to rana!

Jezeli wychodzisz na dwór, pamietaj o folii spozywczej, przy przynajmniej pierwszych dwoch dniach, aby nie wystawiac tatuazu na zbyt duze slonce ani na mroz. Moze to sprawic, ze bedzie sie zle goił.
W domu zawsze staraj sie, aby tatuaz jak najwiecej oddychał, wtedy gojenie bedie przebiegało szybciej i sprawniej. Smaruj tatuaz zawsze czystymi dłonmi.
Po zagojeniu tatuazu staraj sie go jak naczesciej smarowac, tak aby skora nie byla nigdy sucha..

Na sloncu staraj sie uzywac filtrow UV wtedy tatuaz bedzie mial lepszy kolor tuszu.

e

Zmieniony przez - godav w dniu 2017-12-05 21:26:10
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 3576 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 23555
bo alantan się do tego nie nadaje. Weź mydło i zmyj tatuaż (szybko i nie pod kranem, a potem osusz papierowym ręcznikiem) a smaruj beapnthenem w kremie i też nie za dużo. tatuaż musi być suchy. Alantanem moesz smarować jak strupy zrobią sie twarde i zaczną pękać (czyli po ok tygodniu) ale nawet wtedy beapanthen będzie lepszy
7

On też może być sportowcem.
www.dssk.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 954 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 13815
dzieki mutra jestem ciekaw czemu ten d**** mi tak kazal ,bo to jedne z najlepszych studi tatuazy w Polsce
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 599 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 4583
poczytaj sobie https://www.sfd.pl/temat153366/ 
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
czlowieku wzuciu nie mozesz do puscic zeby ci tatuaz wysechl!!!! a alantan jest najleprzym do tego srodkiem musi on byc przez caly dzian na nim myj 2-3 razy dziennie szarym mydlem,osuszaj recznikiem i ponownie nakladaj alantan !! rano , popoludniu i obowiazkowo wieczoerm przed polozeniem sie spac !! a goic sie bedzie mniej wiecej 3-4 tygodnie !! i nie sluchaj tych bzdur ze tatuaz musi byc suchy !! to jest totalna bzdura...jak wysuszasz skure to tak jak z rana odrazu ci sie robi strup a w tatoo nie mozesz do tego dopuscic !!! a alantan to nie woda alantan to jest masc na ciezkie opazenia ktora nie dopuszcza zeby sie strupy robily ewentualnie powstaje martwy naskurek ktory schodzi przy myciu i wyglada jak skura po opalaniu taki platki !! to by bylo na tyle jak bedziesz miec jakies pytania to wal smialo !!
8
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
" dzieki mutra jestem ciekaw czemu ten d**** mi tak kazal ,bo to jedne z najlepszych studi tatuazy w Polsce "

Bo ten koles sie na tym zna !!!!!!!!!!!!! on zrobil ich tysiace !! i wie co muwi ... ale jednej zeczy nie rozumiem czy on ci opatrunku nie zalozyl po tauazu???

AHA...

sluchaj co do mojej poprzedniej wypowidzie jak nakladasz alantan to potem wycinaj folie spozywcza i przyklejaj plastrami !!! ale nie do tattoo tylko obok oczywiscie i tak pod folia ma byc przez caly czas przez jakies 2 tygodnie !! potem nie musisz miec juz foli ale za to czesciej smarowac alantanem !! aha a to ze ci tusz wyplywa to sie nie przejmuj to sa objawy normalne poniewaz ta sa pozostalosci ktore sa zbedne !! a to co ci zniego wyplywa to normalne tak zwane osocze ktore odbudowuje naskurek !! !! zalec sie do moich rad a bedziesz cieszyc sie za***istym tattoo !!!! powaznie !! alantam to jedyna masc ktora sie do tego nadaje !! ale pamietaj masc nie krem !!! alantan-plus !! powodzenia !!
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 1377 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 12849
mutra cie ladnie kopnelo . nalezy obowiazkowe 3x dziennie przymywac najlepiej przegotowana woda wraz z mydelkiem dove i bezzwlocznie po tym alantanem i tylko nim smarowac .nie mozesz zadnymi kremami ani nic.ja 1x raz posmarowalem oliwka nawilzajaca to myslalem ze ***ne nawet jak umylem dziarke to byla jakas tlustawa.nie pij nic z alku myj i smaruj bedzie sie on troche ******lil przez miecha ale potem bedzie za***iscie.ja jestem ze swojego za***iscie zadowolony i robie nastepny .
1

<<<<<możecie mnie zabić ale dla mnie tylko liczy sie ARKA GDYNIA>>>>>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 1377 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 12849
yarim ten co mi robil qrwa na pomorzu nie ma takiego drugiego dobrze ze po znajomosci robilem bo bym sie nie wyplacil . widzialem kolesia wczesniejsze dziela i bylem pewien ze koles w tej dziedzinie jest geniuszem.i nie sluchaj sie jakis typow co zrobili qrwa u osiedlowego mośka ktory dziarki za flaszke robi .

<<<<<możecie mnie zabić ale dla mnie tylko liczy sie ARKA GDYNIA>>>>>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2
ALANTAN PLUS jest chyba najlepszą maścią jakiej używałem, używam i używać będę. Zawsze polecam swoim klientom tą maść. Tatuaż musi być nawilżony żeby skóra nie wyschła, bo potem robią się grube strupy które pękają i zbierają pod sobą ropę, wszystko w efekcie doprowadza do tego że nie przyjmie się cześć tuszu. Alantan należy nakładać tak, żeby nie spływał jak kolega przedtem pisał, on ma nawilżać skórę poprzez niewielką ilość a nie oblewanie ręki. Po za tym jak już nakładasz ten alantan to niestety ale powoduje on zabrudzenia na ubraniach, ale jestem pewien że nic złego z tym związanego nie jest, w ręcz przeciwnie. Pozdrawiam
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 157 Napisanych postów 10921 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 43675
faktycznie znajomi co robili tatuaże także smarowali Alantanem więc coś w tym musi być;)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 10
według mnie najlepszy jest bepanten. Ten krem polecił mi mój tauazysta. Przez pierwsze 3 dni kazał smarować tatuaż tym kremem i zawinąć tatuaż folią kuchenną, ta foliową w rolce. Zero stropów i szybko się goo. Polecam
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

2 pytania (bóle),pomoc mile widziana

Następny temat

Niecelny zatrzyk??

Alldeynn
Polecane artykuły