Szacuny
1
Napisanych postów
47
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
210
Witam!! Mam pytanie !! jestem przed zakupem tauryny!! chce sie dowiedziec czy pomoze mi tauryna w rozwoju miesni!! cwicze juz 4.5 miesiaca!! intensywnie!! i jeszcze jedno czy po taurynie sie czasem nie chudnie bo w sklepie jest w dziale odchudzajace!! nie chce schudanc!! wiec prosze o pomoc!! co wogole da mi tauryna!!
thx
Szacuny
921
Napisanych postów
55352
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
336658
Witam.
Tauryna dodawana jest obecnie do praktycznie wszystkich staków kreatynowych i warto by była dodatkiem nawet gdy stosujesz samą kreatyną.
Tauryna wpływa korzystnie na gospodarkę węglowodanami, niweluje także oznaki zmęczenia.
Warto też wiedzieć, że jest to chyba najbardziej powszechnie stosowany suplement/aminokwas. Znajduje się ona praktycznie we wszystkich napojach energetycznych. Można ją stosować cały czas, gdyż jest bardzo bezpiecznym dodatkiem. Warto też wspomnieć o jej pozytywnym wpływie na serce i układ krążenia.
Świetnym rozwiązaniem jest dosypywanie jej do napojów i popijanie w czasie treningu. Tauryna jest bezsmakowa i świetnie komponuje się z każdym napojem.
Jest to też bardzo tani aminokwas, naprawdę warto go sprawdzić. Masz tutaj proszek w dobrej cenie: https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Taurine-opis33119.html
Szacuny
43
Napisanych postów
3680
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
36374
W rozwoju miesni pomoze ci trening i dieta, tauryna spelnia funkcje transportera i antykatabolika, pomaga w koncentracji...jest w dziale odchudzanie - poniewaz dziala antykatabolicznie co zapobiega katabolizmowi podczas diety redukcyjnej WOW 4.5 miesiaca....to juz az tyle ?:) noo stary .... niezle Nie liczy sie intenswynie tylko z glowa Sama tauryna da ci nie zawiele
Szacuny
43
Napisanych postów
3680
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
36374
Faku no spoko napisalem ze sama nie za wiele da jakby nie patrzec nie ma sensu nic brac pojedynczo lepiej laczyc...co prawda wychodzi drozej ale przynajmniej efekty sa
Szacuny
203
Napisanych postów
31902
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
94099
nie no to ja sie wlasnie pytam - czy potęguje efekt antykatabolowy z polaczeniui z czyms czy niewile dodaje do tego innego antyktabola bo mam troszke tauryny z krea mi zostalo - ale zadna rewelacja
Szacuny
43
Napisanych postów
3680
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
36374
Faku - ona spelnia funkcje fajny aminokwas - jesli robisz mase praktycznie zbedny / bo to wychodzi samo z siebie ze na masie dostarczasz odpowiednia ilosc bialka / mozesz ja brac do kreatyny jako transporter - ale po co sie bawic w dodatkowe tauryny jak mozna kupic carbo ja sam ja biore bo jestem na redukcji i nie wiem czy to zasluga bardzo dobrej diety czy tez tego ze biore do niej tauryne ale narazie polecialo mi cos okolo 1 cm tluszczu z lapska na spora ilosc wagi