Szacuny
2
Napisanych postów
852
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
18301
jak dla mnie tzw brazylian kick wymiata jeszcze jak potrafimy stosowac to kopniecie ze zmylka np wyjsciem kolana sugerujace kopniecie proste geri wtedy bardzo latwo jest trafic przeciwnika , jak dla mnie jest to najbardziej skuteczne kopniecie choc kazda mocna "mawaha" robi swoje
Szacuny
53
Napisanych postów
11379
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
47331
wg mnie brasilian kick(nota bene kopniecia nie wymyslili brazylijczycy tylko dopracowali je do perfekcji)bardzo dobre-ja np mam slabe to kopniecie-rozciagac mi sie niechce-ale jakos tam leci i na walkach kope to w garde co daje niezly efekt wizualny bo stracam lapy przeciwnika+oslabia rece
co do trzymania gardy podczas kopania to wg mne musza byc przy glowie oraz kopniecie jest mcniejsze bo skrecasz cale cialo a gdy reka sobie pomagasz robisz nienaturalny przeciwskret
Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"
Szacuny
60
Napisanych postów
2111
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
25260
W temacie chodzi o kopnięcie okrężne bez obrotu.
Co do tracenia równowagi to musisz po prostu kopać worek, tarcze i na równowage najlepiej w powietrze ale z wyczuciem żeby stawów nie rozwalić. Dobrze tez się odrazu uczyć kopać na dużych przestrzeniach np. duża sala gimnastyczna. Niektórzy ucząc sie kopać w małych pomieszczeniach maja później problem z utrzymaniem równowagi w większych albo kiedy nie ma punktu odniesienia np. ucząc sie tylko na tarczy albo pacce, a na egzaminie nie potrafią wykonać poprawnie techniki w powietrze.
Szacuny
4
Napisanych postów
627
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
9388
I możesz ćwiczyć prze lustrem - wtedy widzisz, czy jesteś prawidłowo ułożony. Ale też nie za dużo z powodów tych samych, o których wwwaldek pisze wyżej.
Trenerów dzielimy na dwie kategorie:
- jedni potrafią wiele rzeczy, których nie uczą
- drudzy uczą wielu rzeczy, których nie potrafią.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51934
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Kwiatula jak wy w ogole kopiecie okrezne, bo slyszalem ze na examinie podnosicie kolano w bok, prostujecie noge i dopiero leci kop. Czy to prawda? Zaslyszalem to od jednego tsunamisty. Kiedys kopali normalnie, a jakis czas temu m****a oswiecilo.
Poważnie to nie słyszałem o czymś takim!!!Moze ktos nauczyl się błędnie i potem opowiada takie brednie!!!