...
Witam interesuje mnie przetestowanie glicerolu w celu pozbycia się wody podskórnej.. zna ktoś dawkowanie i posiada więcej informacji na ten temat?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
nie slyszalem o tego typu dzialaniu.
masz jakies namiary na zrodlo tego typu doniesien?
masz jakies namiary na zrodlo tego typu doniesien?
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
Jak nie słyszałeś ? Ładujesz mega dawkę i odrazu na kibel
1
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
dam linka do tematu , ale źródło właśnie nie jest pewne hehe więc tutaj chciałem się upewnić
https://www.sfd.pl/pozbyc_sie_wody_podskórnej_!-t623135.html
Na innym forum również znalazłem pewne informacje :
cytuje "
Nie zauważyłem aby ktoś opisał ten tak ciekawy środek - Glicerol:) A więc ja się za to zabiorę.
Na początek może trochę suchych faktów z internetu;)
Gliceryna (glicerol; ATC: A 06 AX 01) – organiczny związek chemiczny z grupy cukroli; najprostszy trwały alkohol trójwodorotlenowy (triol).
Gliceryna, jako dobry rozpuszczalnik tłuszczów i innych lipidów, jest stosowana przy produkcji kremów, pomadek i innych produktów kosmetycznych. Stanowi ważny surowiec do syntezy wielu różnorodnych związków chemicznych, m.in. niektórych gatunków mydeł. Oprócz zdolności do homogenizowania składników produktów kosmetycznych ma też własności nawilżające skórę. Prócz tego gliceryny używa się do produkcji materiałów wybuchowych (w procesie estryfikacji powstaje triazotan(V) glicerolu), a także w garbarstwie (wysusza skórę dzięki silnym właściwościom higroskopijnym).
Głównym źródłem gliceryny w przemyśle są tłuszcze roślinne i zwierzęce, które w reakcji z roztworami zasad ulegają reakcji hydrolizy do gliceryny i mydeł. Także reakcja transestryfikacji wykorzystywana do produkcji biodiesla dostarcza dużych jej ilości jako produktu ubocznego. Gliceryna znajduje się też w niektórych owocach i warzywach.
Glicerol odgrywa ważną rolę w fizjologii zwierząt np. u owadów ze względu na obniżanie punktu zamarzania i przechłodzenia ich płynów ustrojowych. Pozwala więc zwiększyć tolerancję na zamarzanie, czyli odporność na powstawanie lodu w organizmie i przebywanie w zimnym klimacie. Dzięki niemu galasówka wierzbowa może przetrwać w temperaturze -60*C na Alasce. Chroni też plemniki ssaków przed zamrożeniem, dlatego stosuje się go w przechowywaniu ludzkiej lub byczej spermy[2].
Glicero (Gliceryna)l - środek apteczny, stosowany już pół wieku temu przez ludzi trenujących z ciężarami.
Aktualnie dodawany w postaci onstearynianu glicerolu lub glicerofosforanu magnezu do MASSACRA EPISODE 2.!
Wykazuje charakterystyczne dla kreatyny działanie, czyli transportowanie rodników fosforanowych odpowiadających
za ważne skurcze włókien mięśniowych i procesy syntezy białek mięśniowych, co za tym idzie wykazuje działania anaboliczne.
Jak wiadomo mięśnie w dużej mierze składają się z wody, bez niej muskuł nie potrafiłby się kurczyć, a wiele procesów w nim
zachodzących nie miałoby wg. miejsca. Podczas treningu tracimy cenną wodę w formie potu, przez co nieustannie musimy się "dowadniać". Glicerol ma tak cudowną właściwość, że podczas mieszania go z wodą powstaje wiązanie, "kryształki" wody zaczynają oblegać cząsteczki glicerolu, co prowadzi do powstania "sieci", zjawisko to nazywamy iperhydratacją (nad-nawodnieniem). Dzięki temu zjawisku woda nie "ucieka" w takim tempie z naszego organizmu, co zwiększa naszą wydolność i wytrzymałość. Pamiętajmy, że woda odgrywa także rolę transportera składników odżywczych we krwi. Zatem im lepiej włókna mięśniowe będą nawodnione, tym lepsza będzie
przepustowość i wchłanialność składników odpowiadających za odżywianie włókien mięśniowych, co się równa
poprawieniu twardości i wielkości mięśnia, co się znowu równa przenoszeniu większej siły.
Dla przypomnienia i porównania większość SAA zbiera wodę w mięśniach, dlatego odnotowujemy spadki wagowe po cyklach.
Dla tych co za bardzo wczuli się w czytanie i bawią wielką fascynacją do glicerolu, uprzedzam, że nadużycie tego środka
może spowodować zwiększenie ciśnienia w żołądku. Tak samo uprzedzam, że nie ma on tak "wielkich" działań jak typowe anaboliki, dlatego przyrównuję go to kreatyny, czyli suplementu:)
Dawkowanie:
10-15g na 0,5l wody (na początek)
30g na 1.5l wody
Im więcej wody będzie się piło tym lepiej, polecam wypicie najpierw gliceryny, następnie popijać wodą.
Stosować ok. 1h przed treningiem, do tego czasu trzeba wypić wskazaną ilość wody.
Zmieniony przez - Mentor KRJ w dniu 2017-04-14 23:58:40
niby sporo pozytywnych opinii i tak pomyślałem że wypróbuje że to jakiś sposób :) Chyba że macie jakieś inne sposoby???
Zmieniony przez - Mentor KRJ w dniu 2017-04-15 00:02:29
https://www.sfd.pl/pozbyc_sie_wody_podskórnej_!-t623135.html
Na innym forum również znalazłem pewne informacje :
cytuje "
Nie zauważyłem aby ktoś opisał ten tak ciekawy środek - Glicerol:) A więc ja się za to zabiorę.
Na początek może trochę suchych faktów z internetu;)
Gliceryna (glicerol; ATC: A 06 AX 01) – organiczny związek chemiczny z grupy cukroli; najprostszy trwały alkohol trójwodorotlenowy (triol).
Gliceryna, jako dobry rozpuszczalnik tłuszczów i innych lipidów, jest stosowana przy produkcji kremów, pomadek i innych produktów kosmetycznych. Stanowi ważny surowiec do syntezy wielu różnorodnych związków chemicznych, m.in. niektórych gatunków mydeł. Oprócz zdolności do homogenizowania składników produktów kosmetycznych ma też własności nawilżające skórę. Prócz tego gliceryny używa się do produkcji materiałów wybuchowych (w procesie estryfikacji powstaje triazotan(V) glicerolu), a także w garbarstwie (wysusza skórę dzięki silnym właściwościom higroskopijnym).
Głównym źródłem gliceryny w przemyśle są tłuszcze roślinne i zwierzęce, które w reakcji z roztworami zasad ulegają reakcji hydrolizy do gliceryny i mydeł. Także reakcja transestryfikacji wykorzystywana do produkcji biodiesla dostarcza dużych jej ilości jako produktu ubocznego. Gliceryna znajduje się też w niektórych owocach i warzywach.
Glicerol odgrywa ważną rolę w fizjologii zwierząt np. u owadów ze względu na obniżanie punktu zamarzania i przechłodzenia ich płynów ustrojowych. Pozwala więc zwiększyć tolerancję na zamarzanie, czyli odporność na powstawanie lodu w organizmie i przebywanie w zimnym klimacie. Dzięki niemu galasówka wierzbowa może przetrwać w temperaturze -60*C na Alasce. Chroni też plemniki ssaków przed zamrożeniem, dlatego stosuje się go w przechowywaniu ludzkiej lub byczej spermy[2].
Glicero (Gliceryna)l - środek apteczny, stosowany już pół wieku temu przez ludzi trenujących z ciężarami.
Aktualnie dodawany w postaci onstearynianu glicerolu lub glicerofosforanu magnezu do MASSACRA EPISODE 2.!
Wykazuje charakterystyczne dla kreatyny działanie, czyli transportowanie rodników fosforanowych odpowiadających
za ważne skurcze włókien mięśniowych i procesy syntezy białek mięśniowych, co za tym idzie wykazuje działania anaboliczne.
Jak wiadomo mięśnie w dużej mierze składają się z wody, bez niej muskuł nie potrafiłby się kurczyć, a wiele procesów w nim
zachodzących nie miałoby wg. miejsca. Podczas treningu tracimy cenną wodę w formie potu, przez co nieustannie musimy się "dowadniać". Glicerol ma tak cudowną właściwość, że podczas mieszania go z wodą powstaje wiązanie, "kryształki" wody zaczynają oblegać cząsteczki glicerolu, co prowadzi do powstania "sieci", zjawisko to nazywamy iperhydratacją (nad-nawodnieniem). Dzięki temu zjawisku woda nie "ucieka" w takim tempie z naszego organizmu, co zwiększa naszą wydolność i wytrzymałość. Pamiętajmy, że woda odgrywa także rolę transportera składników odżywczych we krwi. Zatem im lepiej włókna mięśniowe będą nawodnione, tym lepsza będzie
przepustowość i wchłanialność składników odpowiadających za odżywianie włókien mięśniowych, co się równa
poprawieniu twardości i wielkości mięśnia, co się znowu równa przenoszeniu większej siły.
Dla przypomnienia i porównania większość SAA zbiera wodę w mięśniach, dlatego odnotowujemy spadki wagowe po cyklach.
Dla tych co za bardzo wczuli się w czytanie i bawią wielką fascynacją do glicerolu, uprzedzam, że nadużycie tego środka
może spowodować zwiększenie ciśnienia w żołądku. Tak samo uprzedzam, że nie ma on tak "wielkich" działań jak typowe anaboliki, dlatego przyrównuję go to kreatyny, czyli suplementu:)
Dawkowanie:
10-15g na 0,5l wody (na początek)
30g na 1.5l wody
Im więcej wody będzie się piło tym lepiej, polecam wypicie najpierw gliceryny, następnie popijać wodą.
Stosować ok. 1h przed treningiem, do tego czasu trzeba wypić wskazaną ilość wody.
Zmieniony przez - Mentor KRJ w dniu 2017-04-14 23:58:40
niby sporo pozytywnych opinii i tak pomyślałem że wypróbuje że to jakiś sposób :) Chyba że macie jakieś inne sposoby???
Zmieniony przez - Mentor KRJ w dniu 2017-04-15 00:02:29
...
Napisał(a)
powiem CI, ze stosowalem regulernie glicerol od 5g do 50g przedtreningowo i bardziej widoczny byl wlasnie efekt lekkiej retencji, miensie byly jakby nabite, ale bez wyrazu, wiec nie wiem jak to sie sprawdzi w przypadku usuwania wody, moze taka zaleznosc oczywiscie nastapic, jak nie bedziemy ladowac nad to plywnow, to gliceryna bedzie sciagala z organizmu.
tylko nie wiem, czy sytuacja nie rozegra sie na etapie ukladu pokarmowego, i nie wystapi efekt laksacji, o ktorym wspomnial flex
tylko nie wiem, czy sytuacja nie rozegra sie na etapie ukladu pokarmowego, i nie wystapi efekt laksacji, o ktorym wspomnial flex
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
też stosowałem ok 30 ml i nie zauważyłem utraty wody.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Polecane artykuły