Mam 16 lat ,waze 68 kg.Przedtem sie glodowalam . Zamierzam chodzic na cwiczneia typu cardio 3 razy na tydzien.
Looknijcie, co jeszcze moge zmienic:
1. DZIEN
7:00-8:00
I ŚNIADANIE 451 kcal
4łyżki muesli z rodzynkami (sladowe ilości )z jogurtem naturalnym bez cukru (150 ml), lyzka otrębów ,
10:45
II ŚNIADANIE : jablko
12:30 Lunch
kanapka z 2 kromek chleba pełnoziarnistego posmarowana oliwa z oliwek, z salata , plasterkiem szynki gotowanej (14 kcal w plasterku)i serem feta, rsedni pomidor
16:00
OBIAD
Pierś z kurczaka bez skóry zapiekana w pomidorkach z puszki (150 g), ryż brązowy gotowany(basmati) (30g suchego),talerz fasolki szparagowej z fasolka sojowa,lyzeczka oliwy z oliwek
20:00
KOLACJA
Ser bialy mozarella pokrojony w plasterki, pomidor pokrojony w plasterki , cebula pokrojona w kosteczke, bazylia, troche sera feta, salata,
Na pol godziny przed snem: 50 gram tuńczyka z puszki
2. DZIEŃ
I ŚNIADANIE
4 lyzki platkow owsianych,lyzka otrebow, szklanka mleko 0.5 % tluszczu
II ŚNIADANIE : jablko
LUNCH: kanapka z 2 kromek chleba pełnoziarnistego posmarowana oliwa z oliwek, z salata , plasterkiem szynki gotowanej (14 kcal w plasterku)i serem feta, sredni pomidor
OBIAD
Duzy talerz fasolki szparagowej z fasolka sojowa , 2 kawalki bialej ryby gotowanej, pol szklanki kaszy kus -kus, kilka kropelek oliwy z oliwek
KOLACJA
serek wiejski(200g) , surówka z pomidora (100g), i cebuli (50 g). , kromka
Przed snem: 50 gram tuńczyka z puszki
3 DZIEN
SNIADANIE:
4 łyżki kaszy manny na szklance mleka 0,5%,
2 SNIADANIE: jablko
LUNCH:kanapka z 2 kromek chleba pełnoziarnistego posmarowana oliwa z oliwek, z salata , plasterkiem szynki gotowanej (14 kcal w plasterku)i serem feta, sredni pomidor
OBIAD : zupa krem( 2 talerze): duzy por, pol kilo brokulow, marchewka, cebula >>wszystko zmiksowane razem.
Kolacja:
Przed pojsiem spac: pol puszki tuńczyka