Podsumowanie:
Wiec na wstepie wielkie dzieki za mozliwosc udzialu w tym tescie i za wybranie mnie, mysle ze moj pierwszy dziennik treningowy sprostal oczekiwanym wymaganiom, przez ten okres, dawalem z siebie naprawde wszystko na treningach, noo tak nogi zostaly troche zaniedbane przyznaje, ale nie byly pomijane specjalnie, takie zrzadzenie losu, ale treningi zawsze byly na 110%, ciezkie i intensywne, co moze swiadczyc moja nowo nabyta kontuzja, na szczescie niezbyt powazna... ale w okresie masowym zawsze jakas kontuzja mnie lapie to juz chyba rytual :)
Ja sam jestem bardzo zadowolony z tego pierwszego cyklu, nawet powiem ze przeroslo troche moje oczekiwania bo w koncu bylo to tylko okolo miesiaca, okolo 4-5 tyg, tylko 4-5 tygodni a w dodatku na starcie zlapala mnie grypa zoladkowa... czasu nie wiele a juz przy starcie klody pod nogi i to w pierwszej mojej przgodzie z suplami w zyciu, na szczescie ta historia ma swoj happy end :)
Suple:
ciezko mi ocenic kazde z osobna jak i wytypowac co czego bylo zasluga, ale na ile moge na tyle opisze...
Black Devil - nie wiedzialem czy odczuje w pelni jego dzialanie w koncu na karku 24 lata wiec stary nie jestem i na brak testosteronu nie moge narzekac z drugiej strony to juz nie 18-20 lat kiedy testosteron wyplywa uszami :) chcialem przed cyklem zrobic badania na testosteron i ponownie zbadac go po cyklu, niestety bariera bylo tu brak czasu jak i przeszkoda finansowa, zwlaszcza ze aktualnie nie mam ubezpieczenia... mimo obaw dalo sie go odczuc, libido skoczylo niewatpliwie, sen byl twardy a sny pamietalem bez problemu, wzrosla troche agresja szybciej sie denerwowalem czy latwiej bylo mnie wytracic z rownowagi, szybko sie irytowalem i raczej mialem ochote problemy rozwiazywac silowo niz na spokojnie rozmawiac czy tlumaczyc :) a jestem z typu tych spokojnych chlopakow... dalo sie to odczuc po okolo 2 tyg stosowania, rowniez po tym czasie sylwetka wydawala sie bardziej zbita, twardsza co wydaje mi sie dobrze wspolgralo z kreatyna ktora jak by nie patrzec lubi pompowac woda :) jestem ciekaw jak by sprawdzily sie 2 takie puszki na cykl :), po skonczeniu sie puszki, ponad tydzien jechalem na samej kreatynie przez ten czas sila jak by minimalnie spadla, nie zbyt znacznie, a sylwetka zrobila sie bardziej "napompowana woda", nie wiem czy to przez koniec Black Devila czy przez zmeczenie organizmu a sylwetka po prostu podlala sie bardziej fatem, ciezko stwierdzic... ale zaobserwowalem wiec to opisuej :)
Kapsulki nie sprawialy zadnego problemu zeby je polknac, jedna rozgryzlem zeby zobaczyc jak smakuje srodek... i juz teraz
wiem czemu to jest w kapsulkach :D hehehe
Jezeli cos z minusow to taki minimalny w sumie nic nie znaczacy, niektore kapsulki byly zapelnione na full inne nie do konca
i czasem byl taki dyskomfort psychiczny czy dzisiejsza porcja nie jest mniejsza niz ostatnio ;P nie wiem ile dokladnie powinno byc w kapsulkach itp ale jednak odrobine zadumy sie wkradalo przy sporzywaniu ;)
Kreatyna - Slyszalem rozne opinie na jej temat, ogolnie pochlebne, od nielicznych tylko ze niezbyt bo przereklamowana i im nic nie dalo, ja akurat bede sie na jej temat pochlebnie wypowiadal :) po tygodniu zaobserwowalem bardziej "nabrzmiala" sylwetke na treningu, bardziej opuchnieta, co sprawialo ze sie bardzo przyjemnie cwiczylo widzac, siebie wiekszego w lustrze niz zawsze, nowy bodziec do jeszcze ciezszych treningow ;) z kazdym tyg dalo sie za uwarzyc bardziej podlana sylwetke woda, wieksza retencja co raczej sugeruje ze kreatyna jak najbardziej dziala i spelnia swoja role ;) byly takie przypadki ze wracajac do domu z silowni po treningu plecow, sam nie dawalem rady sciagnac sobie kurti :) nawet brat zauwarzyl ze na twarzy podpuchlem... sila rowniez skoczyla, czasami przez pompe ciezko bylo dokonczyc serie :)
szkoda ze nie bylo miarki, troche musialem poszukac na necie ile to jest te 5 gram i czym odmierzyc... ja konsumowalem w ten sposob ze bralem kreatyne na lyzeczke do buzi i popijalem szklanka wody na raz...
a teraz liczby, a potem pare fotek przed i po (fotki robione w niedziele) :)...
wymiary przed / po:
Waga: 90kg / 96kg (+6kg)
Wzrost: 173cm
Obwód klatki: 120cm (pelny luz) / 122cm (pelny luz) (+2cm)
Obwód ramienia: [P]rawy - 43,5cm, [L]ewy - 44cm / [P]rawy - 45cm, [L]ewy - 45,5cm (+1,5cm)
Pas: 94cm / 98cm (+4cm)
Obwód uda: 66cm / 68cm (+2cm)
Łydka: 40,5cm / 42,5 (+2cm)
Barki: 130-131cm (pelny luz) / 134cm (+3-4cm)(pelny luz)
osiagi przed / po:
Wyciskanie lezac - ~ 127kg x 1, 100kg x 9 / 130kg x 1, 100kg x 10 (w seriach)
wyciskanie na barki - 80kg x 7 / 100kg x 3, 90kg x 6 (w seriach wolna sztanga)
podciaganie na drazku z ciezarem u pasa - 20kg x 8 / 20kg x 10 (w seriach)
dociaganie gryfu lamanego z ciezarem w zdluz ciala do brody - 47kg x 10 (w seriach) / 57kg x 10 (w seriach)