Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
49
Witam, otóż jestem tutaj nowy. Przepraszam was jeżeli już był tu taki wątek ale ciężko jeszcze mi się tu na forum odnaleźć.
Posiadam na stanie: 2x opakowania Testosteronu Enanthate 250mg (Pakowane po 10 ampułek) Alpha Pharma ( Wrazie wu dokupię)
Chciałem brać przez okres 4 miesięcy do 12 tygodnia co 5 dni zastrzyk
I teraz pytanie chciałbym zbudować na tym jakąś podstawę do zwiększenia masy tak aby nie za bardzo się zalać i aby móc się później ładnie wyciąć (winko) jak brać ? i jaki odblok na to sugerujecie.
Szacuny
11
Napisanych postów
243
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2200
To zacznij od ankiety jak jesteś nowy :D a i tak i tak musisz dokupić bo za mało masz enana
Poniższą ankietę wystarczy skopiować, wkleić do swojego tematu i wypełnić. Ułatwi to zadanie osobom chcącym udzielić pomocy / odpowiedzi, gdyż będą miały niezbędne dane o osobie chcącej przeprowadzić dany cykl.
Dzięki temu udzielona odpowiedź będzie szybsza i z pewnością trafniejsza. Pozwoli to też uniknąć licznych pytań o dane, wymiary itp...
1. WIEK:
2. WAGA:
3. WZROST:
4. WYMIARY:
-biceps:
-klatka:
-udo:
-talia:
5. STAŻ NA SIŁOWNI:
6. DIETA:
-białko:
-węglowodany:
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:
8. TRENING:
9. CEL CYKLU:
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%:
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):
13. STAN ZDROWIA:
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:
-martwy ciąg:
-przysiad:
PYTANIE:
Ankietę obowiązkowo należy wypełnić w całości.
Zmieniony przez - aksel1992 w dniu 2016-08-27 04:55:17
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
49
1. WIEK: 19 2. WAGA: 84~85 3. WZROST: 185 4. WYMIARY: -biceps: 38 -klatka: 102 -udo: 60 -talia: 90 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 1 ROK (siłownia), 6(BJJ) 4(Zapasy) 6. DIETA: -białko: 320g + -węglowodany: 380 g -tłuszcz: 70~80g 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: Brak 8. TRENING: 2x Dziennie Siłowy i Cardio (Sporty Walki) 9. CEL CYKLU: Zbudowanie masy mięśniowej 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: Brak 11. POZIOM BF%: 14 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (Mezomorfik): Chudnięcia 13. STAN ZDROWIA: Bardzo Dobry 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: Brak 15. PPM (podstawowa przemiana materii): 2018 kcal 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata: 90kg -martwy ciąg: Nie wykonuje -przysiad: 107kg
Szacuny
11
Napisanych postów
243
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2200
Musisz dokupić sobie testa. Nie wiem ile to tam wyjdzie dokładnie musisz sobie wyliczyć ale tak żeby cykl pociągnąć z 16 tygodni możesz krócej możesz dłużej ale krócej nie ma sensu. 500 mg na tydzień czyli iniekcja w poniedziałek i czwartek naprzyklad po 250mg/ml. Fajnie by było jak byś badania zrobił przed cyklem żebyś wiedział do czego równać po cyklu (estriadol, prolaktyna,testosteron) i miał pod ręką takie rzeczy jak exemestanum i cabaser żeby w trakcie cyklu mógł zbijać estry no i hcg w 5 i 10 tygodniu cyklu 2500x2 co 3 dzień i na koniec pct ale to zaraz ci chłopaki wytłumacza dokładniej sory za skladnie i ortografie ale ny szybkiego w pracy pisze :D masz pytania dalej to pisz
Szacuny
597
Napisanych postów
2062
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22527
Stosowałeś już monohydrat kreatyny???
W wieku 19 lat po rocznym stażu treningowym łapanie się za SAA to zbrodnia - narobisz bałaganu w hormonach, zbudujesz na tym tyle ile da się zbudować naturalnie na dobrej misce, kreatyna zadziała podobnie, też z 5 kg na wadze ruszy. Za saa powinieneś się łapać dopiero po rocznej stagnacji ( braku zmian w sylwetce). Wyciskasz 90 kg na ławce - to znaczy że wiele da się zrobić bez saa
Szacuny
11
Napisanych postów
243
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2200
Co racja to racja co prawda ja też trenuje niecałe dwa lata i mam podobne wyniki. Każdy ma swój rozum i każdy ma inne podejście do tego tylko że ja mam 24 lata. Autorze tematu posłuchaj się starszych, jak mówię nie bierz to nie bierz xD
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106287
Napisanych postów
378294
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711520
Dlaczego tak duzo w pasie?
Ogolnie to bym sie wstrzymal z saa
Lecz i tak pewnie przybijesz
Bij 250 mg co 5 dni
Cykl 14-16 tyg
W 5 i 10 tyg 5000 hcg
Po cyklu 10.000-15.000 hcg i combo clom/nolva
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
49
Powiem tak, jestem przeciwnikiem wbijania ale chciałem zrobić fajną formę też pod zawody w których startuję stycznia przyszłego roku 2017 ;) @lodzianin1 czemu aż tyle w pasie (być może że mam tendencje przyjąć brzuszek) po krótkiej przerwie w treningu. SAA chciałem brać ze względu na małą toksyczność i żeby podnieść trochę jakość mięśnia, ćwicząc zauważyłem że łapka od pewnego czasu już nie rusza zatrzymała się w objętości co najwyżej nogi bardzo dobrze wchodzą ale to też kwestią tego ze w zapasach opieram się na treningu dolnej partii iż cała siła generowana jest przez nie.