Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Testosteron Nebido

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 17554

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 103 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1527
Witajcie. Pewnie dla wielu pytania będą śmieszne i amatorskie no, ale gdzieś porady zasięgnąć muszę.
Ćwiczę od stycznia tego roku. W czerwcu wstrzyknełem sobie apteczny testosteron Nebido roztw. do wstrz.(1000 mg/4 ml) - 1 amp. 4 ml. Potem po ok 1.5 miesiąca ponownie. Czułem się po tym dobrze, siła wzrosła. Teraz po miesiącu od drugiego strzału spadła nieco potencja i trochę się filmuje odnośnie ginekomasti.
Ponieważ siłownie traktuje hobbystycznie, a o sterydach nie mam żadnego pojęcia, a testosteron wziełem bo "tak wyszło" i miałem dostęp z apteki moje pytania to : Czy ten produkt ma jakikolwiek sens jeżeli chodzi o siłownie, czy powinienem wziąć jakieś tabletki odblokowujące jeśli tak to jakie i ile? Czy te 2 "strzały" to dużo dla organizmu ? Czy jakieś badania krwi ?
Jeżeli chodzi o ginekomastie nie czuje żadnego bólu ani swędzenia zaniepokoiła mnie ilość tkanki przy pachach. Mam też chyba małego guzka w lewym sutku (nie wiem czy miałem go wcześniej). Porównując jednak zdjęcia z początku roku to też taką wiekszą ilość tkanki przy pachach miałem (zdjęcie w slipach).
Wiek 29 lat.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Lekarz przepisał bromergon na Hiperprolaktynemie, a Nebido nie ma według niego z tym nic wspólnego to łagodny testosteron i mogę to ładować ile chce .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 106287 Napisanych postów 378294 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1711520
daj ankietę działu
zrób badania
nebido ciężko kontrolować bo ma kilkanaście tyg okres półtrwania

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Eh dodałem chyba nie taką ankiete, ale przy edycji postu nie widziałem już opcji jak na początku dodania ankiety
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
1. Wiek - 29 lat
2. Waga - 90kg
3. Wzrost - 185cm
4. Obwód ramienia - 38cm
5. Obwód klatki - 110cm
6. Obwód uda - 60cm
7. Obwód talii - 91cm
8. Staż na siłowni - 9 miesięcy
9.
10. 2x Nebido
11. FBW
12.
13. Ostatnio przebyty cykl - 1 miesiąc temu
14. Poziom tkanki - 20%
15. Nie mam tendencji do tycia
16. Stan zdrowia - Bardzo dobry
17. Zakola
18. ppm - dobra
19. klatka 100kg, martwy ciąg 115kg

Zmieniony przez - bedi18 w dniu 2018-09-25 10:56:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Trochę do zredukowania jest.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Coś konkretniej na moje pytania? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Wygląda to na lipa, dlatego redukcja. A tak to zbadaj hormony + usg.
1

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 153 Napisanych postów 1163 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 43428
lodzianin1
daj ankietę działu
zrób badania
nebido ciężko kontrolować bo ma kilkanaście tyg okres półtrwania

az tyle chyba nie ma tylko medycznie tak dawki sa podawane zeby pobudzic przysadke

Batros to Skeletor: "You talk and I'll listen."

Skeletor: "I'll talk and you'll obey!"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 218 Napisanych postów 936 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 269919
prosekto
az tyle chyba nie ma tylko medycznie tak dawki sa podawane zeby pobudzic przysadke
Może aż tyle nie ma, ale na pewno wiele tygodni. Od kiedy zewnętrzny teść pobudza przysadkę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 153 Napisanych postów 1163 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 43428
xorton
prosekto
Może aż tyle nie ma, ale na pewno wiele tygodni. Od kiedy zewnętrzny teść pobudza przysadkę?

1. 5 tygdoni u niektorych osob krocej - to jest famakogenetyka wiec sa widelki

2. od wtedy od kiedy go stworzono - male dawki pobudzaja przysadke, duze blokuja
1

Batros to Skeletor: "You talk and I'll listen."

Skeletor: "I'll talk and you'll obey!"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 218 Napisanych postów 936 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 269919
A jakie są te małe dawki, które pobudzają, a nie blokują? Masz może jakieś źródła na ten temat (oraz okresu półtrwania nebido)? Ja znalazłem badanko https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4266340/ z którego wynika, że nawet jednorazowa dawka 125 mg teścia obniżyła istotnie LH i FSH.
Badanie
Our results indicate that testosterone has a more profound and sustained endocrine effect on the hypothalamic–pituitary–gonadal axis than was previously known. We have demonstrated a dose-dependent increase in serum testosterone concentrations concomitant with suppression of s-LH and s-FSH. The minimal dose for alterations in both ApoA1 and HDL, and Lp(a) concentrations was 250 mg and 500 mg, respectively in this study. The administration of 500 mg did not alter the concentration of 25-hydroxyvitamin D3. Interestingly, LH and FSH were significantly decreased after the lowest 125 mg dose, which in itself did not yield any measurable change in testosterone serum concentration. These pituitary hormones may therefore be of special interest in doping control programs.

Zmieniony przez - xorton w dniu 9/25/2018 5:38:36 PM
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Prop dla sprintera

Następny temat

200 tan tury z mediny , mocny blok

Alldeynn
Polecane artykuły