Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)
2300 kcal
Ile i jakie przebyte cykle sterydowe
metanabol, testosteron, winstrol
Opisz swój plan treningowy
FBW
Cel cyklu
Redukcja
Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia
2020
Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)
15
Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)
Stan zdrowia
OK
Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia
PPM (podstawowa przemiana materii)
Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
3
Napisanych postów
222
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3523
Siema,
jestem jakiś czas na redukcji i zastanawiam się czy nie wrzucić testosteronu na 14 tygodni do końca.
Zrobiłem sobie badania ogólne, wątroby itd. i hormony i wszystko wyszło dobrze.
Testosteron11,8 (zakres 8,33-30,19)
TSH 3,005 (0,35-4,94)
Progesteron 0,2 (0,1-0,2)
Prolaktyna 12,07 (3,46-19,4)
Kortyzol 17,15 (3,7-19,4)
Estradiol <13 (11-44)
Także testosteron mam w normie ale nisko. Myślicie, że sam testosteron pomoże przy redukcji?
Robiłem już tak kiedyś ale dorzucałem wtedy jeszcze clen, potem na koniec wino.
Teraz, jeśli w ogóle, chciałbym się ograniczyć do teścia.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1213
Napisanych postów
2021
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
54499
1. Dieta głodową 2. Zbyt mało badań, gdzie LF i FSH? Gdzie ft3 i ft4? (To akurat ważne przy redukcji jak tarczyca działa) 3. Test do redukcji ok, ale to dodatek tylko, cała reszta musi byd dopięta:)
Szacuny
3
Napisanych postów
222
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3523
LevelPl
1. Dieta głodową
2. Zbyt mało badań, gdzie LF i FSH? Gdzie ft3 i ft4? (To akurat ważne przy redukcji jak tarczyca działa)
3. Test do redukcji ok, ale to dodatek tylko, cała reszta musi byd dopięta:)
1. Dlaczego głodowa? Przy mojej wadze 78 kg, powiedzmy umiarkowanej aktywności ( praca siedząca, cardio 30 min z rana, trening FBW 3 x tydz) to wychodzi te 2800 kcal na utrzymanie -500 = 2300 kcal.
2. A to w takim razie jeszcze zrobię, bo robiłem jeszcze też inne badania niż te co podałem, ale tych akurat nie.
3. No to j.w. w sumie
Szacuny
255
Napisanych postów
822
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
10522
Nie słuchaj takich bzdur , jeżeli masz siłę na treningi i cały dzień to wszystko ok . Jaki sens redukować na 3000kcal i robić 2godz cardio dziennie. Nie pyta cię o tryb życia czy aktywność a uważa z góry że dieta glodowa , magik .... Skoro docięty to niech się pokaże w temacie do tego stworzonym , proste .
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1213
Napisanych postów
2021
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
54499
fluent
LevelPl
1. Dieta głodową
2. Zbyt mało badań, gdzie LF i FSH? Gdzie ft3 i ft4? (To akurat ważne przy redukcji jak tarczyca działa)
1. Dlaczego głodowa? Przy mojej wadze 78 kg, powiedzmy umiarkowanej aktywności ( praca siedząca, cardio 30 min z rana, trening FBW 3 x tydz) to wychodzi te 2800 kcal na utrzymanie -500 = 2300 kcal.
2. A to w takim razie jeszcze zrobię, bo robiłem jeszcze też inne badania niż te co podałem, ale tych akurat nie.
3. No to j.w. w sumie
Przy takiej wadze i wzroście, i obwodzie łapy to nie jestes mały chłop ;) Zapotrzebowanie jedno, a twój neat codzienny drugi, który też spala kcal. A przesadzić a ujemnymi kcal i długością redukcji to będziesz miał odwrotny efekt do zamierzonego ;) Powinieneś ujemny bilans dobierać pod swój organizm, nie pod gotowe wyliczenia. Wejść przykładowo na kaloryczne 0 i obserwować co się dzieje, jak waga zacznie lecieć to się tego trzymać (bo widocznie wyliczone kaloryczne 0 nie było tym rzeczywistym). Gdy waga/obwody przestaną spadać to uciąć dopiero więcej. I pilnować tarczycy bo lubi stopowac przy dłuższej redukcji i zbyt dużym bilansem ujemnym a wtedy z redukcji dupa .
Szacuny
255
Napisanych postów
822
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
10522
fluent
LevelPl
1. Dieta głodową
3. No to j.w. w sumie
O ile to twoja fotka w avatarze to widać że wiesz co robisz , wyglądasz lepiej niż większość tu doradzających . Wrzuć testa i badania porób i rób swoje !!!!!
Daj jakie 300-350 na tydzień i leć .
Szacuny
3
Napisanych postów
222
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3523
Póki co jeszcze bez teścia, trzymam te 2300 kcal i leci tak 0,8 kg w dół tygodniowo, więc optymalnie, także nie widzę powodu do zmiany.
Tak, to moja fotka :)
Dzięki, trzymajcie się !
Zmieniony przez - fluent w dniu 2024-03-19 10:58:17