Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
5
Napisanych postów
59
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
686
Witam, jak widać po moim profilu z saa nie mam wiele doczynienia. Za mną jeden cykl w celu lepszego samopoczucia i poprawy sylwetki z cypionatu był to 3 miesięczny cykl e3d 125 mg i jestem bardzo zadowolony. Po co ten temat? Bo zainteresowało mnie co ten Pan mówi:
Prosze nie pisać głupich komentarzy typu- boisz się igly zostaw koks;) szczerze bać się nie boję ale nie lubię się kłuć a po drugie mam też inny problem ze w poslad mi ciezko a uda chyba mam unerwione bo bardzo bolesnie idzie wkłowanie. Ale do rzeczy zainteresowało mnie to i od 3 tyg jestem na cyklu:
1-4 e2d 50 mg propionat
1-4 e3d 75 mg cypionat
4-16 300-350 mg cypio
I stosuje to podskórnie na brzuch udo igla 13 mm, pierwsze iniekcje był czerwony jakby rumien i swedziało teraz nie ma zadnego problemu , z mojej obserwacji sustanon odpada zrobiłem jednego kontrolnego strzała i długo schodził było stwardnienie. I zauważylem duzo lepsze samopoczucie niz domiesniowo i duzo wieksze libido, dlaczego tak może być? Bo stałe stężenie ? Bez pików ? Ten Pan tłumaczy chyba ze mniejsze estro jest i ze ogolnie ta metoda jest lepsza. Za tydzień wybieram się na badanie bo ciekawi mnie czy poziom testosteronu bedzie tak wysoki jak domiesniowo? Bo o ile wg. mnie jest oczywiste ze powinno byc takie samo bo chyba nic nie ginie tylko o tyle moze sie dluzej wchłaniać.
Czy ktoś ma doświadczenia?
Szacuny
5
Napisanych postów
59
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
686
do mocnego nie, ale wez pod uwage że np. do 500 mg testosteron to z powodzeniem (Przy stezeniu 250 mg/ml) tylko bardziej interesuje mnie opnia czy uważacie że podskórnie działa mocniej/slabiej? Najlepiej jesli ktoś sam testowal?
Szacuny
165
Napisanych postów
280
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
10663
Badania, które można odszukać w sieci, dowodzą poprawności tej metody, w stanach bardzo popularne, nie tylko przy trt, hrt, jednak jest ograniczenie w dawkowaniu. Nie wyobrażam sobie kłuć brzucha dwa razy w tygodniu, 2/3ml teścia. Zostaną potężne guzy po tym. A tak na marginesie, sporo się kujesz ,jak na kogoś kto tego nie lubi.
Zmieniony przez - Muad"Dib w dniu 15/02/2020 11:45:58
Szacuny
5
Napisanych postów
59
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
686
Tak wstawię badania i bedziemy wiedzieć co i jak jeśli chodzi o wchłanianie, zastanawia mnie tylko czy na brzuchu nie porobią się jakieś zmiany od tego, ale jesli stosowane przez innych to chyba ok. Jeden dzień delikatne zaczerwienienie i schodzi , myślę ze mi się nie porobià jakieś stany zapalne. Do kolegi Muad czy dużo się kłuje? No chyba raczej nie, raz na 3 dni jeden środek to chyba nie dużo , pierwszy cykl bylo e3d 125 mg cypio. Wstawie badania to ocenicie czy poziom ok czy nie .
Szacuny
5
Napisanych postów
59
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
686
Witam ponownie, może kogoś zainteresuje. Jestem chyba 7 tydzień na cyklu testosteron cypionate e3d 175 mg (0.7 ml)podawany podskórnie, i powiem tak jeśli ktoś stosuje nie wielkie dawki jak ja śmiało może stosować podskórnie, w moim odczuciu podanie podskórne wyraża mocniejsze działanie zwłaszcza widoczne to na libido, stężenie w krwi jest stałe. Najpierw podawałem bardzo płytko wg artykułu w necie ok 6 mm, był delikatny stan zapalny swedziało, teraz podaje igłą 13 mm i na następny dzień nic nie czuć, aplikacja bezbolesna . Dlaczego wybrałem ten sposób? Zaciekawiło mnie to, a po drugie chyba mam mocno unerwione uda i cieżko mi było zrobić iniekcję bez bólu musiałem kilka razy wkłuwać. Gdyby ktoś miał pytania pisać a pomogę na ile mogę
Szacuny
10
Napisanych postów
41
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
459
Kiedys krazyl obrazek plus opis jakiegos guru ze przepisuje swoim zawodnikom bicie podskorne. Probowalem kilka razy wbic i co moge powiedziec : bardzo ciezko sie wtlacza olej przez tak cieniutka igle, druga sprawa robia sie gule pod skora, miejsca inj mialem zasinione. Tak ze bardzo problematyczne i wiecej minusow niz plusow.