Dzisiaj traumatyczna walka dla fanów Tysona.Niby każdy ją zna,ale ja zajmę się przyczyną z innej strony.
Wiem,wiem.Też tak miałem kiedyś z walką Gołota vs Bowe,kiedy Bowe w rewanżu padł na dechy i Pindera mówił,że "to już koniec".I za pierwszym razem przecierałem oczy i myślałem,że dyskwalifikacje Gołego,to zły sen,ale koniec walki był zawsze taki sam.
Tak z walką Tysona jest tak samo.A może sędzia tym razem wyliczy Douglasa?Nie,zawsze kończy się tak samo.A gdyby wyliczył ?
Chcemy zmienić,to,to kompletnie zmieniłoby hisotrie boksu,Tyson nie znalazłby sie pewnie w więzieniu itd.
Moze Tyson by sie wziął za siebie?Może nie poszedłby do więzienia ? Itd.
Rok 1990 historia,którą zna cały świat.Mega faworyt(Tyson) i skazany na pożarcie underdog.Oto walka.
Obejrzane,a teraz jeszcze raz obejrzyjcie używając mózgu.I moich wskazówek.
1)Spójrzcie na szybkość rąk Douglasa.
2)Na pracę nóg Douglasa.
3)Na,to ,że jego predyspozycje atletyczne są tak duże,że miał propozycje gry w futbolu amerykanskim.
4)Waży 104 kg czyli o wiele więcej niz chociażby David Haye.
5)Ma wy...j**any zasięg 192 cm wzrost,a zasięg 211 cm(!).
Obejrzyjcie jeszcze raz.
Buster Douglas jest większy i silniejszy od chociażby Chambersa,Adamka,Hayemakera i...szybszy,zwinniejszy lepszy półdystans...Ta seria,którą skończył Tysona.Przecież nikt w dzisiejszych czasach nie potrafi zadać takiej kombinacji nawet na leszczu.
Noi ten isnide uppercut(podbródkowy w półdystansie).
Zwykle powinno być tak,że im jesteś większy tym masz większe problemy z koordynacją,zwrotnością itd.
A ja zauważyłem,że pomimo tego iż Douglas jest SuperCiężkim lepiej się porusza,ma lepszą koordynację niż DZISIEJSI Cruiserzy.(!!!)czy bracia Kliczko.
Lata 80/90,to piękny czas.Mistrz nie mial w klauzulach pięciu rewanży,tendencję tę wprowadził dopiero Lenny Lewis.
Przecież,Douglas z tej walki mógłby zrobić z Kliczkami,to co Corrie Sanders.Teksty o tym,że boks się zmienił itd.sa obalone,bo skoro Chambers(93 kg) nie padał przez 12 rund z Kliczką,to Douglas(104 kg) tak ?
Boks sie zmienił,a Douglas ma LEPSZĄ koordnynację niż jakikolwiek dzisiejszy bokser,atletyzm siłe ciosu,szybkość WSZYSTKO.
To nie efekty ze studia DreamWorks.W tych 10 rundach Douglas pokazał stójkę jakiej nie maja współcześni bokserzy.
A więc czemu nie był gwiazdą ? Bo to były piekielne lata 90.I musiałeś non stop tam zapjerdalać.A Douglas miał...
SYNDROM ODLANIERA SOLISA.Oto rekord Bustera...
http://boxrec.com/list_bouts.php?human_id=000584&cat=boxer
Zauważcie,że porażki Bustera z pierwszych etapów kariery biorą się z jego nadwagi.
Bey nadwaga ponad 10 kg.
White nadwaga,pomimo iż ważył niewiele ponad 104 kg,to to nie mięśnie jak z Tysona,a tłuszcz.
Ferguson NADWAGA.
Ten gość 'naprawdę' w formie przegrał tylko z Tonym Tuckerem,reszta,to porażki z powodu LENISTWA.
Po walce z Tysonem,poszedł w tany.Trzeba też zwrócić uwagę,że z Tysonem,to nie był PRIME Douglas,bo byłby lepszy gdyby do każdej walki przed Tysonem przygotowywał się na 100 % niż na 70 %.A o formie Tysona chyba każdy z nas zna historię
Takie kurva talenty kiedyś były.Takich bokserów już NIE MA.
Na dole cała walka.
Zmieniony przez - Cezi1987 w dniu 2012-09-06 19:32:55