- Dni treningowe codziennie - czy to może zaszkodzić ?
- Sposób dawkowania tych suplementów na dobę - j/w codziennie ćwicząc.
- Czy zażywanie TSE wraz z L-Carnitine+Green Tea może zaszkodzić i jakie mogą być tego skutki ?
P.S nigdy nie brałem żadnych suplementów. TSE oraz L-Carnitine+Green Tea zostały już zakupione więc proszę nie polecać mi innych.
Szacuny
0
Napisanych postów
112
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8995
Jak na pierwszy raz, to dobre środki wybrałeś :)
ad1. Niecodziennie powinny być dni treningowe - organizm i mięśnie muszą odpocząć czasami ;)
ad2. TSE zacznij od 2x2 a później zwiększ do 3x2 jak już będzie mniej działać, karnityne tak jak na opakowaniu.
ad3. większa potliwość i spadek masy :D
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4
Chciałem się jeszcze zapytać w jakim przedziale dnia oraz w jakich odstępach powinny być one zażywane ( czy TSE+LCa razem w jakich ilościach oraz ew. w jakich odstępach ) oraz czy dni nie treningowe mogą być zastąpione ćwiczeniami rozciągającymi tak aby nie nadwyrężać się i dać odpocząć organizmowi i czy to coś ew. da ? :)
Zmieniony przez - Fryc21 w dniu 2008-10-28 07:19:56
Szacuny
0
Napisanych postów
112
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8995
1 dawka TSE rano najlepiej przy 1 posiłku lub około niego, 2 dawka przed treningiem, a karnityne tak samo możesz. Ćwiczenia rozciągające zawsze powinno się robić, nawet przed treningiem podczas rozgrzewki, zapobiega to większości kontuzjom :) Nie zaszkodzi to nic w odpoczynku mięśni.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4
Czyli mam rozumieć, iż zażywanie TSE jednocześnie w tym samym czasie co L-Cartityny nie zaszkodzi mi ? Pytam się, ponieważ już po 2 kapsułkach Thermo serce wali mi jak głupie :)
Szacuny
0
Napisanych postów
112
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8995
Tak to nic nie zaszkodzi ponieważ te produkty mają zupełnie inne działanie karnityna - l-carnitine - czyli jak sama nazwa mówi jest wytwarzana w organizmie, lecz jest wytwarzana w pewnych ilościa, a służy ona do transportu tłuszczu do komórek - tak w skrócie. A TSE jest termogenikiem - powoduje, że strasznie dużo i szybko się pocisz a do tego serducho jak zauważyłeś mocno Ci wali
Szacuny
18
Napisanych postów
914
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5938
a masz nadciśnienie? jak tak to podaruj sobie TSE.
Dawkowanie wygląda następująco.
Przez ok 4 dni przyjmuj 2 kap/dzień, w kolejnych dniach zwiększ dawkę do 4kap/dzień
TSE stosuj 2 kap 30 min przed śniadanie oraz 30 min przed obiadem lub treningiem.Natomiast nie później niż godz 17, gdyż ma działanie pobudzające.W składzie ma guarane i kofeinę.
L-carnityne 4 kap 30 min przed treningiem. W dni nietreningowe nie ma sensu.
pozdr