...
Napisał(a)
Cześć . Mam 17 lat , 174 cm wzrostu, waga 61kg . Jestem chudy, ćwiczyłem długi czas brzuch i efekty mizerne. Waga elektroniczna wykazałą u mnie ok. 17% tkanki tłuszczowej. Jak to możliwe skoro wyglądam jak ektomorfik ?!?! HELP
...
Napisał(a)
Naturalnie są osoby szczupłe, dobrze zbudowane, z tendencją do tycia i to jest powszechne, że każdy jest w pewnym stopniu indywidualny i to oczywiste. Jednak nie tylko predyspozycje genetyczne determinują to jak wyglądają. Większość nawet jeśli się im ich sylwetka nie podoba nie robią z nią nic, a nawet jeśli coś robią to nieodpowiednio się do tego zabrały.
Osoby naturalnie szczupłe nie koniecznie tyją na całym ciele, często brak aktywności fizycznej i kiepskie odżywianie powoduję wzrost ilości tkanki tłuszczowej w okolicach brzucha i żeby się tego brzucha pozbyć nie wystarczy codziennie katować brzuch ćwiczeniami. Tutaj jest potrzebne szersze podejście do tematu.
Musimy zmniejszyć ilość tkanki tłuszczowej z okolica brzucha, a do tego potrzebna jest dieta i aktywność fizyczna. Można trenować brzucha, ale najlepiej trenować całe ciało, nie dość, że nasze ciało będzie sprawniejsze i z zdrowsze to "spali" więcej kalorii, a to w połączeniu z odpowiednią dietą pozwoli zmniejszyć poziom tkanki tłuszczowej, a tym samym odsłonić nasze mięśnie brzucha.
Polecamy również: 5 prostych kroków do kaloryfera na brzuchu
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2023-07-10 13:51:32
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Nie ma czegoś takiego jak ekto/mezo/endo. Pomiar mógł być niemiarodajny. Ćwiczenie samego brzucha mija się z celem i nie dziwne, że efekty są mizerne bez dobrej diety i ćwiczenia reszty ciala.
Zmieniony przez - Viren w dniu 2015-07-05 19:34:37
Zmieniony przez - Viren w dniu 2015-07-05 19:34:37
...
Napisał(a)
Witam,
zachęcam do skorzystania z indywidualnych porad, diety opracowanej precyzyjnie dla Ciebie przez naszych dietetyków oraz treningu przygotowanego przez naszych trenerów personalnych.
Nasi specjaliści przygotują wszystko za Ciebie i specjalnie dla Ciebie
http://potreningu.pl/plany/strefa-mezczyzny
Pozdrawiam
zachęcam do skorzystania z indywidualnych porad, diety opracowanej precyzyjnie dla Ciebie przez naszych dietetyków oraz treningu przygotowanego przez naszych trenerów personalnych.
Nasi specjaliści przygotują wszystko za Ciebie i specjalnie dla Ciebie
http://potreningu.pl/plany/strefa-mezczyzny
Pozdrawiam
Polecane artykuły