Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Torbiele Bakera - porady

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1726

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1213
Dobry wieczór,dzisiaj podczas treningu nóg kątem oka zauważyłem pewne anomalie i cyknąłem zdjęcie.Po krótkim rekonesansie wyszło mi,że są to torbiele Bakera i tutaj nasuwają mi się dwa pytania,czy rzeczywiście są to torbiele Bakera i jeżeli tak,to rozumiem,że muszę niezwłocznie skonsultować się w tej sprawie z lekarzem?

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12443 Napisanych postów 161889 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240247
Witaj.
Szczerze to ja nie widzę tutaj nic niepokojącego co by mogło wskazywać na torbiele. No chyba że palpacyjnie macając okolice podkolanowe wyczuwasz wyraźnie jakieś guzki zmiany czy doświadczasz między innymi obrzęków bólów stawów kolanowych które uniemożliwiają ci na przykład wykonywanie ćwiczeń na nogi. Jednak z perspektywy tego zdjęcia nogi wyglądają całkiem normalnie w tamtym miejscu przebiegają poszczególne ścięgna tylnej taśmy mięśniowej ud także jeszcze podczas treningu jeżeli te mięśnie delikatnie spompowałeś może to tak wyglądać. Oczywiście jeżeli masz wątpliwości warto wybrać się tutaj do lekarza lub fizjoterapeuty
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dziękuję za odpowiedź,żadnego bólu ani braku mobilności w kolanach nie odczuwam,więc z pewnością są to ścięgna w kompozycji potreningowej.Moja wdzięczność za rozwianie wątpliwości.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78025 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766950
Na zdjęciu, które wrzuciłeś widoczne są po prostu zwyczajne nogi. Nic dziwnego, co by budziło wątpliwości na nim nie widać. Skąd w ogóle pomysł ku temu żeby podejrzewać u siebie tego typu problemy zdrowotne? Szczególnie w sytuacji, gdy jak sam stwierdziłeś nie odczuwasz żadnych problemów z funkcjonowaniem aparatu ruchu. Sugeruję nie zawracać sobie głowy tego typu problemami. W życiu jest ich już i tak dużo, żeby jeszcze szukać innych. Jeżeli mimo to dalej jesteś zaniepokojony, to polecam wykonać badanie USG.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Tak zrobię,nie będę zawracał sobie już głowy tego typu problemami.Dziękuję za uwagi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78025 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766950
Nawiązując już do tego, co napisałeś, że trenujesz siłowo i zależy Tobie na wynikach w tym kierunku, jak i kształtowaniu sylwetki, to mogę zasugerować to, aby skupić się na tym w większym stopniu i przeanalizować Twoją dietę, oraz plan treningowy. Eliminując z nich błędy uzyskasz lepsze wyniki w tym kierunku. Z tego też względu z zapraszam Ciebie do działu trening dla początkujących i odżywianie:

https://www.sfd.pl/art/Trening/Plan_treningowy_dla_początkujących-a81.html

https://www.sfd.pl/Odżywianie_i_Odchudzanie-f10.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 24
Hej, jak się skończyła twoja sprawa? Mam taki sam przypadek po siłowni i ten obszar cały czas rośnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Skoro masz taki sam przypadek, to znaczy, że prawdopodobnie coś sobie wmawiasz. Jeżeli jednak rzeczywiście widać opuchliznę w okolicy kolan, to nie należy w tym kierunku szukać po Internecie i pytać ludzi jak potoczyła się ich sytuacja, tylko zająć swoim problemem. W takiej sytuacji sugeruję wizytę u fizjoterapeuty. Zobaczy on jak to wygląda i zadecyduje co należy robić dalej. Czy wystarczy praca manualna, oraz ćwiczenia specjalistyczne, czy też może niezbędne będzie wykonanie badania USG lub bardziej dokładnego rezonansu magnetycznego.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 24
Cześć,
Komentarz na temat „wmawiania” jest bezsensowny, ale to forum – tutaj można pisać dowolne opinie.

Mam problem, którego nie mogę rozwiązać już od trzech miesięcy, mimo wizyt u różnych lekarzy oraz wykonania USG i MRI. Kolano składa się z wielu elementów, więc łatwo coś przeoczyć, gdy szuka się przyczyny zupełnie w innej jego części.

A tutaj minął już rok – najwyraźniej ta osoba znalazła przyczynę. Szkoda, że pewnie już nie odpowie.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wellbutrin (bupropion)

Następny temat

Badania hormonalne - wyniki

Spalanie
Polecane artykuły