Witam, jestem nowy i też do końca nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat, bo dotyczy on wielu aspektów związanych ze sportem. Mam 20 lat i jakieś 7 miesięcy temu gwałtownie spadła mi forma. Tzn. Robiłem wcześniej po 30 pompek w serii a teraz góra 15 i padam. Mało się pocę na treningu siłowym, a wcześniej się ze mnie lało. Spadek na basenie. Z tym jakoś sobie poradziłem, ale spadek był też spory, z godzinnego treningu musiałem od nowa wrócić do 30 min, bo po prostu nie dawałem rady.
Może trochę co działo się wcześniej.
Kiedyś sporo biegałem, około 80 km tygodniowo. Przy tym wykonywałem ćwiczenia, nie jakaś ostra siłówka, tylko starałem się równomiernie rozwijać mięśnie. Po nabawieniu się kontuzji nie przestałem biegać tylko zmniejszyłem ilość treningów biegowych, a dodałem trochę basenu i zwiększyłem intensywność siłowych. Poćwiczyłem tak aż przestałem biegać całkowicie i jakieś 3 może 4 miesiące później nagłe bum, zacząłem tracić formę i osiągi.
Co się zmieniło jeszcze?
Mniej śpię - studia trochę pracy itd.
Zdrowiej się odżywiam
Poprawiła mi się rzeźba(ładna klata, zarys mięśni brzucha)
Przed spadkiem i teraz trenuję 7 dni w tygodniu. treningi od 40 min do 1,5 h.
Szukam osób które były lub są w podobnej sytuacji. Nie wiem co robić. Może powinienem zacząć brać jakieś suplementy albo coś innego? Czekam na wasze odpowiedzi i sugestie.
Pozdrawiam.
Może trochę co działo się wcześniej.
Kiedyś sporo biegałem, około 80 km tygodniowo. Przy tym wykonywałem ćwiczenia, nie jakaś ostra siłówka, tylko starałem się równomiernie rozwijać mięśnie. Po nabawieniu się kontuzji nie przestałem biegać tylko zmniejszyłem ilość treningów biegowych, a dodałem trochę basenu i zwiększyłem intensywność siłowych. Poćwiczyłem tak aż przestałem biegać całkowicie i jakieś 3 może 4 miesiące później nagłe bum, zacząłem tracić formę i osiągi.
Co się zmieniło jeszcze?
Mniej śpię - studia trochę pracy itd.
Zdrowiej się odżywiam
Poprawiła mi się rzeźba(ładna klata, zarys mięśni brzucha)
Przed spadkiem i teraz trenuję 7 dni w tygodniu. treningi od 40 min do 1,5 h.
Szukam osób które były lub są w podobnej sytuacji. Nie wiem co robić. Może powinienem zacząć brać jakieś suplementy albo coś innego? Czekam na wasze odpowiedzi i sugestie.
Pozdrawiam.