Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
49
Witam.
Może najpierw coś o sobie.
33lata, 193, 94kg, staż treningowy przerywany ale 2 letni.
Ostatnia bomba rok temu: oxa, enant 10tyg
Aktualnie miesiąc na mostku (HCG strzał co 3 dzień, i Cypio raz w tyg 250-300). Przed mostkiem był Prop co drugi dzień 100, i boldek 600 tygodniowo.
Mój problem:
Mega wysypuje mi trądzik na plecach i twarzy. Początkowo szukałem po badaniach krwi okazało się że mocno aromatyzuje Estrogen wyniki na 420 więc 3 norma, wlecial Letrozol i teraz przeskoczyłem na Aromasin. Trochę to pomogło ale aktualnie na mostku długi estr chyba nie służy. Suplementuje cynk ale to nie pomaga. Mój trener rozkłada ręce, pomóżcie w jakim kierunku uderzyć żeby jakoś z tym walczyć ?
Szacuny
175
Napisanych postów
1313
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
54994
Jak masz skłonności do trądziku to nie wiele z tym raczej zrobisz, jedynie co podejrzewam że może pomóc to izotek lub zejście z cyklu no i rzecz jasna trzymanie estro w normach. Z naturalnych metod jaka może zdziałać CUDA i to dosłownie cuda, to jest dieta ketogeniczna, ale to rozwiązanie w tym sporcie nie każdemu będzie pasowało.
Szacuny
316
Napisanych postów
832
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
11708
Mi chodziło o to że 300 ew to za dużo na mostek. Niektórzy robią mostki na samym HCG. Chodzi o to żeby trochę odpocząć od syntetyka. I przy okazji trądzik powinien się zmniejszyć. Ilość to sprawa osobnicza, ale ja na mostku zakładam bycie w widełkach. U mnie 300 to że 3 razy norma.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jak doprowadzasz do estro 4x norma to spróbuj dobrać stałą dawkę inhibitora żeby to estro było na jakimś normalnym poziomie bo te skoki góra dół też powodują wysyfienie
Szacuny
316
Napisanych postów
832
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
11708
Jak kolega wyżej napisał. Wbij 125mg i możesz sobie na badanie skoczyć informacyjne żeby wiedzieć na przyszłość ile taka dawka u ciebie daje tescia. Pamiętaj że jak ci teść spadnie to aromatyzacja też powinna żebys nie ubijał cały czas estro.
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
49
Dla uszczegółowienia bije HCG 5000 Androchemu (po rozrobieniu w 1 ml wody bakteriostatyczne i uzyskaniu 1ml co jest odpowiednikiem 40 kresek na insulinowe co 3 dzień bije 2 kreski insulinowki) ok ?
Szacuny
316
Napisanych postów
832
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
11708
Wg mnie trochę mało. Wychodzi po 250j. Androchem ten nowy 5k wydaje się ok, ale to jednak UG. Poza tym HCG nie powinno być trzymane tak długo bo to ci starczy na 10 tygodni?, to samo z wodą bakteriostatyczną. Raz że działanie HCG może słabnąć, dwa żeby nic się nie zalęgło w tej wodzie np. Bakterie. Oczywiście rozrobionej trzymasz w lodówce? Ja bije 2xweek po 500j czyli paczkę zużywam w 5 tygodni. Wg twoich rachunków byłyby to 4 kreski.