Zmieniony przez - vioodi w dniu 2018-01-30 16:29:41
...
Napisał(a)
Witam Panowie. Mam pewien problem szukam rozwiązania i niestety chyba stoję w miejscu. Opiszę o co dokładnie chodzi. Od 2 stycznia zacząłem cykl tren enan i cypio, standard e3d. Od dnia 8 stycznia zacząłem dietę. Owa dieta była dla mnie nowością gdyż opiera się ona głównie na tluszczach i bialkach. Jeden posiłek jest tylko z węglowodanami i jest to od razu po treningu 100G ryżu, 50G płatków śniadaniowych sos zero jeden banan i 50G salami. Niestety zaczynam mieć problemy z wzdetym brzuchem, gdzie nigdy tego u siebie nie zaobserwowalem i nie wiem czy jest to wina trenu czy diety. Sylwetka bardzo ładnie się odsłania lecz niestety brzuch ciężki i wzdety wygląda to strasznie jakbym był w ciąży. Ale gdy napne brzuch siedzi super kratka. Nie jest to mój pierwszy cykl, mam za sobą już parę, lecz nigdy nie było problemów z wzdetym brzuchem. Aktualnie ratuje się octem jabłkowym i ulgix max przed posiłkami, ale chyba efekt znikomy. Za bardzo nie wiem co robić i co może być tego przyczyną, może wy macie jakieś pomysły?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
dsfafaPisze się brzuch i jelita :)
I co z tego. Jesteś tu by uczyć pisowni ?
To do szkoły
Kolega wyżej ma rację. Co do trenu
1
Dugi
...
Napisał(a)
Na badania bede mógł wybrać się dopiero w połowie lutego niestety :/ właśnie nic, zgagi nie ma, jest tylko uczucie takiego wzdetego brzucha co jest uciążliwe :/ i za bardzo nie wiem gdzie szukać przyczyny, może faktycznie to działanie trenu?
...
Napisał(a)
Dodam, ze nawet na oralach nigdy nie było problemów z brzuchem. Teraz nie leci nic z orali
...
Napisał(a)
Może napisze jak to teraz wygląda.
1.7 całych jaj i kapusta kiszona
2.250G piersi z kurczaka 30G oleju kokosowego i 20ml oleju mct
3.100G ryżu basmantii 50G płatków śniadaniowych 1 banan i 50G salami
4. 350G karkówki
5. I tu różnie czasami bez wegli czyli 200łososia i awokado ew. Tosty z szynką z kurczaka i jakaś rybka.
Zastanawiam się, a może wywalić te salami? Zamienić np na boczek. Cholernie się mecze nigdy nie miałem tak wzdetego brzucha, nawet na oralach tak się nie działo. I mam mega zagwostke czy problem jest w trenie czy jednak coś z zarciem
1.7 całych jaj i kapusta kiszona
2.250G piersi z kurczaka 30G oleju kokosowego i 20ml oleju mct
3.100G ryżu basmantii 50G płatków śniadaniowych 1 banan i 50G salami
4. 350G karkówki
5. I tu różnie czasami bez wegli czyli 200łososia i awokado ew. Tosty z szynką z kurczaka i jakaś rybka.
Zastanawiam się, a może wywalić te salami? Zamienić np na boczek. Cholernie się mecze nigdy nie miałem tak wzdetego brzucha, nawet na oralach tak się nie działo. I mam mega zagwostke czy problem jest w trenie czy jednak coś z zarciem
...
Napisał(a)
dop****** więcej tłuszczów nasyconych, mniej jednonienasyconych i wielonienasyconych, do każdego posiłku b/t dorzuć kiszonki, mocno poprawia trawienie. Może ciut za dużo węgli po treningu. Na moje oko powinieneś upierniczyć ich trochę, bo wychodzi z tego w granicach 130g ww, utnij tak do 80g, resztę spróbuj jak piszę i daj znać na dniach czy jest różnica.
ok, nasycone są spoko widzę. Utnij węgli, dorzuć kiszonek. Dodaj kilka, faktycznie kilka orzechów na wieczór, 5-8 nerkowca.
Zmieniony przez - sooql w dniu 2018-01-30 19:09:51
ok, nasycone są spoko widzę. Utnij węgli, dorzuć kiszonek. Dodaj kilka, faktycznie kilka orzechów na wieczór, 5-8 nerkowca.
Zmieniony przez - sooql w dniu 2018-01-30 19:09:51
...
Napisał(a)
Tylko to też taka tluszczowka... W ketoze nie wpadam, też myślałem nad zmniejszeniem ilości ww po treningu, zastanawiam się czy nie rozbić ich tak, żeby po treningu wyszło około pół paczki ryżu płatki i banan a do posiłku z kurczakiem dodać pół torby ryżu. Dodaje teraz ocet jabłkowy przed posiłkiem i ulgix max, może to coś pomoże, ew zastanawiam się jeszcze nad wywaleniem tego salami
...
Napisał(a)
Mnie wypychało po płatkach owsianych. Ale widzę, że ty nie masz tego w diecie. Myślę, że to nie od trenu. Ja byłem ostatnio na tłuszczowej fajnie leciało ale koncentracja siadała bez węgli i niestety musiałem zejść.
kaczo
...
Napisał(a)
Myślę kolego że masz problemy z trawieniem tego wszystkiego a w szczególności fatu.
Tłuszcze trawimy 8-9 h wiec tak naprawdę to 3 posiłki powinny Tobie wystarczyć.
Zjadasz posiłek i za kilka godzin wrzucasz następny ze sporą ilością tłuszczu i nastpepny...
Twoje flaki tego nie przerabiają, odetnij wszystkiego o połowę i zacznij od nowa.
Białko 120-150g, ww 80g fat 120-150g, spróbuj takiego makro przez tydzień i obserwuj co się dzieje.
Tłuszcze trawimy 8-9 h wiec tak naprawdę to 3 posiłki powinny Tobie wystarczyć.
Zjadasz posiłek i za kilka godzin wrzucasz następny ze sporą ilością tłuszczu i nastpepny...
Twoje flaki tego nie przerabiają, odetnij wszystkiego o połowę i zacznij od nowa.
Białko 120-150g, ww 80g fat 120-150g, spróbuj takiego makro przez tydzień i obserwuj co się dzieje.
2
Aktualny BLOG http://www.sfd.pl/[BLOG]_Natan33_Living_the_dream...-t1126442.html
http://www.sfd.pl/temat215501/ stary temat i zdjęcia z przed lat
http://www.sfd.pl/temat229096/ z czasów jak jadałem owsiankę
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!