Siema chłopaki ;) Mam 19 lat ważę około 70 przy wzroście 187 i od jakiegoś czasu zabawiam się troszkę na drążku, jakkolwiek to brzmi, mam pytanie dotyczące treningu 50 podciągnięć, czy dla kogoś kto w miarę radzi sobie na drążku jednorazowo robię około 30 powtórzeń, trening z obciążeniem około 6 kg i robiąc program od 16-20 powtórzeń będzie rozwijający, dołożyłem obciążenie bo wolę zwiększyć trochę masę mięśniową a w taki sposób z tego co mi wiadomo będzie łatwiej. Kolejne pytanie czy opłaca się łączyć ten trening z programem 100 pompek, czyli robić jednego dnia drążek i drugi pompki, i czy mięśnie będą spokojnie się regenerować i czy będą odpowiednio obciążone, ewentualnie jak jeszcze mógł bym urozmaicić te treningi by bardziej dać w kość mięśniom.
Ostatnie pytanko, do tej pory dbałem o dietę bez żadnych supli, prawda jest taka że jak zaczynałem w wieku 17 lat podciągałem się ledwo co .. lecz szybko pozbyłem się tłuszczyku i zrzuciłem wagę do 65 kg i przez ten czas waga skoczyła to parę kilo ale teraz bardzo ciężko mi przytyć mimo że porcje na talerzu rosną, krótko mówiąc mam dość szybki metabolizm ... od jakich suplementów mógł bym zacząć, myślałem o BCAA bo słyszałem że tak można dobrze zwiększyć siłe mięśni szkieletowych co chyba pozwoliło by mi zachować taką samą proporcję siły do masy, tylko z czym łączyć takie suple żeby przybrać na masie, jakiś gainer ? może białko ?
aaa no i jeżeli moje myślenie o BCAA jest dobre to możecie doradzić jakieś dobre.
za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje
Ostatnie pytanko, do tej pory dbałem o dietę bez żadnych supli, prawda jest taka że jak zaczynałem w wieku 17 lat podciągałem się ledwo co .. lecz szybko pozbyłem się tłuszczyku i zrzuciłem wagę do 65 kg i przez ten czas waga skoczyła to parę kilo ale teraz bardzo ciężko mi przytyć mimo że porcje na talerzu rosną, krótko mówiąc mam dość szybki metabolizm ... od jakich suplementów mógł bym zacząć, myślałem o BCAA bo słyszałem że tak można dobrze zwiększyć siłe mięśni szkieletowych co chyba pozwoliło by mi zachować taką samą proporcję siły do masy, tylko z czym łączyć takie suple żeby przybrać na masie, jakiś gainer ? może białko ?
aaa no i jeżeli moje myślenie o BCAA jest dobre to możecie doradzić jakieś dobre.
za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje