Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
63
Siemka.Mam prawie 17 lat,od jakiegoś czasu interesuje się siłownią.Czytam różne artykuły,aby jak najlepiej przygotować się do budowania masy.Zważając na mój wiek,gdzie jeszcze mam dużo lat przed sobą,chciałbym potraktować to bardzo poważnie.Mam zamiar rozpocząć trening FBW,ale mam asymetrię łopatek.Czy należy najpierw skorygować wadę,a dopiero potem przystąpić do treningu skierowanego ku przyrostowi masy,czy nie ma przeciwwskazań,aby jednocześnie ćwiczyć nad wadą i wykonywać trening FBW?
Zmieniony przez - chalwaklb w dniu 2015-01-20 18:10:50
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6838
Napisanych postów
62860
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784482
Najlepiej by było jak byś się skonsultował z lekarzem czy fizjo bo oni Ci powiedzą coś więcej czy poważnie czy nie. Młody jesteś możesz coś korygować więc warto się wybrać i pogadać. A jak lekarz powie, że jest ok to zawsze można na siłowni wspomóc korektę.
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
63
Ponad miesiąc temu byłem u lekarza i powiedziano mi,że mam asymetrię łopatki,ale liczyłem na coś więcej.Cóż,będzie trzeba wybrać się jeszcze raz i wtedy zobaczymy.Dzięki za odpowiedzi.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6838
Napisanych postów
62860
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784482
To, że masz asymetrie łopatki stwierdzi byle jaki lekarz czy początkujący fizjo sęk w tym, żeby ów lekarz pomógł Ci coś naprawić zapytaj czy można coś z tym zrobić, jakieś ćwiczenia korekcyjne albo coś a nie tylko stwierdzić, że masz asymetrie
Szacuny
9
Napisanych postów
3003
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
17289
lekarze - ciężko trafić na dobrą opinię. mi kazał wzmocnić plecy.. jak nie zapłacisz prywatnie fizjo to sie nie dowiesz... i to musisz trafic na dobrego.
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
63
A asymetria łopatek to jakaś poważna wada? W przypadku zlekceważenia byłyby poważne skutki? Nie mam zamiaru tego robić,ale pytam z ciekawości,bo na Internecie za wielu rzeczy o tym nie ma.
Szacuny
9
Napisanych postów
3003
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
17289
zalezy jaka duza. jeśli ćwiczysz i robisz to poprawnie a postawa wymusza asymetrie ćwiczen mozna sobie krzywde zrobic dlatego jak sie nie znasz fizjoterapeuta sportowy ci pomoze... wady trzeba leczyc... korygowac.