Cześć wszystkim, Marcin z tej strony, lat 35, 183 cm wzrostu, waga 90kg. Kiedyś dużo ćwiczyłem na siłowni pod okiem trenerów, więc pojęcie o prawidłowej technice ćwiczeń mam. Stosowałem kiedyś różne plany, świat jednak poszedł do przodu, a z nim wiedza o optymalnych planach treningowych. Zbudowałem mini siłownię, sprzęt jakim dysponuję to:
- ławka prosta
- drążek z chwytem szerokim, neutralnym i "młotkowym"
- hantle
- poręcze do dipów + ćwiczeń brzucha
- regulowane stojaki na sztangę
- rowerek stacjonarny
- obciążenia do sztangi i hantli ok 110 kg
- mata treningowa
+ oczywiście jeśli trzeba coś dokupić żeby uzupełnić plan o niezbędne ćwiczenia, to nie ma z tym problemu.
Zwracam się z prośbą o pomoc w ułożeniu optymalnego treningu FBW 3x w tygodniu. Znalazłem jeden trening wg którego ćwiczę od 3 tygodni (dla rozruszania mięśni, ale chciałbym teraz wypłynąć na szerokie wody i zacząć już właściwy trening (na tzw pełnej ku*wie ;)
- ławka prosta
- drążek z chwytem szerokim, neutralnym i "młotkowym"
- hantle
- poręcze do dipów + ćwiczeń brzucha
- regulowane stojaki na sztangę
- rowerek stacjonarny
- obciążenia do sztangi i hantli ok 110 kg
- mata treningowa
+ oczywiście jeśli trzeba coś dokupić żeby uzupełnić plan o niezbędne ćwiczenia, to nie ma z tym problemu.
Zwracam się z prośbą o pomoc w ułożeniu optymalnego treningu FBW 3x w tygodniu. Znalazłem jeden trening wg którego ćwiczę od 3 tygodni (dla rozruszania mięśni, ale chciałbym teraz wypłynąć na szerokie wody i zacząć już właściwy trening (na tzw pełnej ku*wie ;)