Witam,
Mam 182 cm wzrostu, około 96 kg wagi i dosyć spory już staż na siłowni. Ostatnio moim planem był klasyczny split, ale chciałbym teraz przejść na Push/Pull. Mam aktualnie czas na 3 treningi w tygodniu, dlatego pomyślałem, że połączę push/pull z jednym treningiem FBW. Czytałem różne opinie na ten temat, jedni twierdzą, że Push/Pull na 3 dni jest średnią opcją, inni że dobra, ale wyczytałem też, że ciekawą alternatywą jest zrobienie Push/Pulla z FBW. Ułożyłem plan treningowy który zaraz wkleję, i chciałem prosić o ocenienie go + pomoc z doborem ilości serii/powtórzeń. Dodatkowo jeżeli ktoś uzna, że sam Push/Pull będzie lepszy, to prosiłbym o podanie jak taki plan mógłby wyglądać.
Mój Plan :
Push -
Przysiady
Łydki na suwnicy
Wyciskanie na ławce płaskiej
Rozpiętki na bramie
OHP
Face Pull/wznosy bokiem
Wyciskanie francuskie
Pull
Martwy ciąg
Wiosłowanie
Plecy na bramie ( przyciąganie linki z góry do tułowia)
Uginanie ramion na sztandze
Uginanie młotkowe hantlami
Allahy
FBW
Wykroki
Podciąganie
Wyciskanie hantli skos
OHP
Dipy
Biceps
Deska
Bardzo liczę na pomoc
Pozdrawiam
Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/Temat/DodajNowyTemat?id=8
Mam 182 cm wzrostu, około 96 kg wagi i dosyć spory już staż na siłowni. Ostatnio moim planem był klasyczny split, ale chciałbym teraz przejść na Push/Pull. Mam aktualnie czas na 3 treningi w tygodniu, dlatego pomyślałem, że połączę push/pull z jednym treningiem FBW. Czytałem różne opinie na ten temat, jedni twierdzą, że Push/Pull na 3 dni jest średnią opcją, inni że dobra, ale wyczytałem też, że ciekawą alternatywą jest zrobienie Push/Pulla z FBW. Ułożyłem plan treningowy który zaraz wkleję, i chciałem prosić o ocenienie go + pomoc z doborem ilości serii/powtórzeń. Dodatkowo jeżeli ktoś uzna, że sam Push/Pull będzie lepszy, to prosiłbym o podanie jak taki plan mógłby wyglądać.
Mój Plan :
Push -
Przysiady
Łydki na suwnicy
Wyciskanie na ławce płaskiej
Rozpiętki na bramie
OHP
Face Pull/wznosy bokiem
Wyciskanie francuskie
Pull
Martwy ciąg
Wiosłowanie
Plecy na bramie ( przyciąganie linki z góry do tułowia)
Uginanie ramion na sztandze
Uginanie młotkowe hantlami
Allahy
FBW
Wykroki
Podciąganie
Wyciskanie hantli skos
OHP
Dipy
Biceps
Deska
Bardzo liczę na pomoc