Witam serdecznie,
Od kilku lat ćwiczę w większości splitem. Chcę zmienić na push pull. Wszędzie widzę, że trening 2 dni pod rząd i przerwa, czy mogę tak
Poniedziałek - push
Wtorek - przerwa
Środa - pull
Czwartek - przerwa
Piątek - push
Sobota - przerwa
Niedziela - pull, itd itp , dodam, że najbardziej by mi pasował taki tryb ćwiczeń organizacyjnie. Tak to sobie rozpisałem, gdyby ktoś mógł ocenić i doradzić co zmienić. Dodam, że nogi odpadają w związku z kontuzją i martwy ciąg to nie dla mnie ćwiczenie. Ćwiczenia nie są wybrane przypadkowo tylko dobrane do własnej domowej siłowni, ławka, stojaki, hantle i gryf.
Plan treningu
Poniedziałek (trening PUSH):
1. Klatka Piersiowa:
Wyciskanie hantli na ławce poziomej – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-10;
Wyciskanie sztangi na ławce poziomej – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-10;
Rozpiętki leżąc na ławce poziomej z hantlami – 3 serie, w zakresie powtórzeń 10-12.
2. Barki (przednie i boczne aktony):
Wyciskanie żołnierskie – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-10;
Przyciąganie sztangi wzdłuż tułowia – 3 serie, w zakresie powtórzeń 10-12;
Wznosy hantli w bok stojąc – 3 serie, w zakresie powtórzeń 12-15
3. Tricepsy:
Wyciskanie francuskie sztangi leżąc na ławce poziomej – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-10;
Wtorek przerwa
Środa (trening PULL)
1. Plecy:
Wiosłowanie sztangą nachwytem w opadzie tułowia – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-10;
Podciąganie na niskim drążku z nogami na ławce – 3 serie, w zakresie powtórzeń 10-15;
Wznosy barków(szrugsy) – 3 serie, w zakresie powtórzeń 12-15.
2. Bicepsy:
Zginanie przedramion podchwytem ze sztangą łamaną stojąc – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-10;
Zginanie przedramion chwytem młotkowym z hantlami stojąc – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-12.
Siódemkowanie – 3 serie, w zakresie 21 powtórzeń .
Od kilku lat ćwiczę w większości splitem. Chcę zmienić na push pull. Wszędzie widzę, że trening 2 dni pod rząd i przerwa, czy mogę tak
Poniedziałek - push
Wtorek - przerwa
Środa - pull
Czwartek - przerwa
Piątek - push
Sobota - przerwa
Niedziela - pull, itd itp , dodam, że najbardziej by mi pasował taki tryb ćwiczeń organizacyjnie. Tak to sobie rozpisałem, gdyby ktoś mógł ocenić i doradzić co zmienić. Dodam, że nogi odpadają w związku z kontuzją i martwy ciąg to nie dla mnie ćwiczenie. Ćwiczenia nie są wybrane przypadkowo tylko dobrane do własnej domowej siłowni, ławka, stojaki, hantle i gryf.
Plan treningu
Poniedziałek (trening PUSH):
1. Klatka Piersiowa:
Wyciskanie hantli na ławce poziomej – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-10;
Wyciskanie sztangi na ławce poziomej – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-10;
Rozpiętki leżąc na ławce poziomej z hantlami – 3 serie, w zakresie powtórzeń 10-12.
2. Barki (przednie i boczne aktony):
Wyciskanie żołnierskie – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-10;
Przyciąganie sztangi wzdłuż tułowia – 3 serie, w zakresie powtórzeń 10-12;
Wznosy hantli w bok stojąc – 3 serie, w zakresie powtórzeń 12-15
3. Tricepsy:
Wyciskanie francuskie sztangi leżąc na ławce poziomej – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-10;
Wtorek przerwa
Środa (trening PULL)
1. Plecy:
Wiosłowanie sztangą nachwytem w opadzie tułowia – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-10;
Podciąganie na niskim drążku z nogami na ławce – 3 serie, w zakresie powtórzeń 10-15;
Wznosy barków(szrugsy) – 3 serie, w zakresie powtórzeń 12-15.
2. Bicepsy:
Zginanie przedramion podchwytem ze sztangą łamaną stojąc – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-10;
Zginanie przedramion chwytem młotkowym z hantlami stojąc – 3 serie, w zakresie powtórzeń 8-12.
Siódemkowanie – 3 serie, w zakresie 21 powtórzeń .