Waga : 76
Wzrost : 185
Cel treningowy : Kształtowanie sylwetki (do końca roku na rozpisanej przez dietetyczkę masie o od początku roku redukcja tak samo rozpisana dieta)
Staż treningowy na siłowni : 6 miesięcy
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : Gryf prosty 180cm + obciążenie
Hantle + obciazenie
Gryf łamany + obciążenie
Ławka regulowana wraz ze stojakami
Atlas do ćwiczeń: wyciąg górny, wyciskanie siedząc, wyciąg na wysokości klatki piersiowej, wyciąg dolny, ćwiczenie do prostowania nóg siedząc na maszynie
Warkocz, drążek długi, drążek krótki
Dieta : aktualnie masa ale już coraz bliżej do redukcji (wcześniej pisałem rozpisana na 14dni i tak w kółko)
Przeciwskazania medyczne : żadne
Zażywane suplementy : Kreatyna monohydrat (po konsultacji z dietetykiem)
Staż: 6msc
Krótki opis: ćwiczę w domu, ogółem to wyglądało tak że kiedyś byłem otyły schudłem około 28 z 98 do 70 przez jakiś czas ponad rok nie robiłem nic i miałem sylwetkę skinny fat czyli nie jakoś dużo mięśni i przez to było widać tłuszcz od maja zacząłem już regularnie ćwiczyć parę razy zmieniając plan zauważam duże zmiany w mojej sylwetce i w progresie w np. wyciskaniu, ale chciałem spytać jeszcze o poradę żebym poprostu ćwiczył bardziej efektywnie
Maxy: nie robię maxow serie np. wyciskanie na płaskiej to 60kg x 8
Plan:
Dzień A: Push
1. Wyciskanie sztangi leżąc na ławce 4 serie x 8-12 powtórzeń
2. Wyciskanie siedząc na maszynie 3 serie x 8-12 powtórzeń
3. Wznosy bokiem 4 serie x 8-10 powtórzeń
4. Prostowanie ramion na wyciągu górnym 3 serie x 10-12 powtórzeń
5. Wyciskanie sztangi w wąskim uchwycie 3 serie x 8-10 powtórzeń
6. Prostowanie nóg na atlasie 4 serie x 8-12 powtórzeń
Dzień B: Pull
1. Martwy ciąg rumuński 3 serie x 6-8 powtórzeń
2. Wiosłowanie sztangą w opadzie 3 serie x 8-10 powtórzeń
3. Ściąganie drążka górnego do klatki 3 serie x 8-12 powtórzeń
4. Wiosłowanie hantlami w opadzie 3 serie x 8-12 powtórzeń
5. Uginanie ramion z gryfem łamanym 3 serie x 8-12 powtórzeń
6. Face pull 3 serie x 12-15 powtórzeń
Ćwiczę takim czymś już jakiś czas, i chciałem dopytać czy jest ok czy coś takiego zmienić. I jak coś to 2 x razy w tygodniu trening A (poniedziałek, piątek) i 2 razy w tygodniu trening B (wtorek, sobota).
Dodam jeszcze że robię sobie rest day w środę, w piątki mam basen, czwartek i niedziela biegam albo trening na skakance.
Z góry dzięki z jakieś porady.
Waga : 76
Wzrost : 185
Cel treningowy : Kształtowanie sylwetki (do końca roku na rozpisanej przez dietetyczkę masie o od początku roku redukcja tak samo rozpisana dieta)
Staż treningowy na siłowni : 6 miesięcy
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : Gryf prosty 180cm + obciążenie
Hantle + obciazenie
Gryf łamany + obciążenie
Ławka regulowana wraz ze stojakami
Atlas do ćwiczeń: wyciąg górny, wyciskanie siedząc, wyciąg na wysokości klatki piersiowej, wyciąg dolny, ćwiczenie do prostowania nóg siedząc na maszynie
Warkocz, drążek długi, drążek krótki
Dieta : aktualnie masa ale już coraz bliżej do redukcji (wcześniej pisałem rozpisana na 14dni i tak w kółko)
Przeciwskazania medyczne : żadne
Zażywane suplementy : Kreatyna monohydrat (po konsultacji z dietetykiem)
Staż: 6msc
Krótki opis: ćwiczę w domu, ogółem to wyglądało tak że kiedyś byłem otyły schudłem około 28 z 98 do 70 przez jakiś czas ponad rok nie robiłem nic i miałem sylwetkę skinny fat czyli nie jakoś dużo mięśni i przez to było widać tłuszcz od maja zacząłem już regularnie ćwiczyć parę razy zmieniając plan zauważam duże zmiany w mojej sylwetce i w progresie w np. wyciskaniu, ale chciałem spytać jeszcze o poradę żebym poprostu ćwiczył bardziej efektywnie
Maxy: nie robię maxow serie np. wyciskanie na płaskiej to 60kg x 8
Plan:
Dzień A: Push
1. Wyciskanie sztangi leżąc na ławce 4 serie x 8-12 powtórzeń
2. Wyciskanie siedząc na maszynie 3 serie x 8-12 powtórzeń
3. Wznosy bokiem 4 serie x 8-10 powtórzeń
4. Prostowanie ramion na wyciągu górnym 3 serie x 10-12 powtórzeń
5. Wyciskanie sztangi w wąskim uchwycie 3 serie x 8-10 powtórzeń
6. Prostowanie nóg na atlasie 4 serie x 8-12 powtórzeń
Dzień B: Pull
1. Martwy ciąg rumuński 3 serie x 6-8 powtórzeń
2. Wiosłowanie sztangą w opadzie 3 serie x 8-10 powtórzeń
3. Ściąganie drążka górnego do klatki 3 serie x 8-12 powtórzeń
4. Wiosłowanie hantlami w opadzie 3 serie x 8-12 powtórzeń
5. Uginanie ramion z gryfem łamanym 3 serie x 8-12 powtórzeń
6. Face pull 3 serie x 12-15 powtórzeń
Ćwiczę takim czymś już jakiś czas, i chciałem dopytać czy jest ok czy coś takiego zmienić. I jak coś to 2 x razy w tygodniu trening A (poniedziałek, piątek) i 2 razy w tygodniu trening B (wtorek, sobota).
Dodam jeszcze że robię sobie rest day w środę, w piątki mam basen, czwartek i niedziela biegam albo trening na skakance.
Z góry dzięki z jakieś porady.