Cześć, po raz etny próbuje coś z sobą zrobić mam nadzieje, że tym razem coś z tego wyjdzie.. Aktualnie jestem w treningu 5 tydzień FBW..
3/4 razy w tygodniu, nadwyżka kaloryczna, efekty według mnie prawie wcale niewidoczne, pewnie to krótki czas aby były jakieś efekty ale lepiej wyglądałem po pierwszym treningu na pompie jak na pompie po 5 tygodniach..
Ćwiczyłem teraz na drążku, poręczach do dipow, ławeczka, hantlelki.. Ale sprzedaje sprzęt i ide na profesjonalną siłownia.. Mam ciężką czasem prace, pracuje w metalurgii, problemy ze stresem, zacząłem medytować, dbać o jakość snu.. Czytając w internecie, stwierdziłem że trening SPLIT 3 dniowy byłby dla mnie aktualnie najlepszy.. Wydaje mi się, że mój organizm będzie bardziej sie regenerować.. Przez ostatnie 10 lat bywałem na siłowniach, ale nigdy nie trwało to dłużej jak 3 miesiące z róznych powodów..
Ułożyłem plan treningowy, 3 dniowy split. Wybrałem moje ulubione ćwiczenia, które znam, które wiele razy już ćwiczyłem i wydają mi sie najlepsze do rozbudowy masy mięsniowej.. Czy mógłby ktoś doświadczony spojrzeć i powiedzieć czy taki plan ma sens, czy jest coś z nim nie tak, czy gdzieś czegoś brakuje? Świadomie pominąłem martwy ciąg, mieszkam za granicą, jestem tutaj zdany sam na siebie, w przyszłości chciałbym się nauczyć poprawnie tego ćwiczenia pod okiem doświadczonej osoby.
O to plan treningowy:
Niedziela:
KLATA + TRICEPS
- Wyciskanie sztangi na poziomej ławce
- Wyciskanie hantelek na ławce dodaniej 30/40 stopni
- Rozpiętki hantelkami czy lepiej na bramie?
- Wyciskanie sztangie na ławce ujemnej
- Pompki na poręczach (dipy)
- Wyciskanie francuskie sztangą/hantelkami zza głowy leżąc na ławeczce
- Ściąganie linki jednorącz ( ćwiczenie izometryczne)
Poniedziałek:
REGENERACJA
Wtorek:
PLECY + BICEPS
- Unoszenie tułowia na ławce rzymskiej
- Podciągniecia na drążku nadchwytem
- Wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia
- Wiosłowanie hantlami w oparciu o ławkę skośną
- Uginanie przedramion na modlitewniku ze sztangą łamaną
- Ugianie ramion z hantlami z supinacją siedziąc
- Ćwiczenie izometryczne; jedną hantelką tak jak na modliewniku ale stojąc i reką podpierając o oparcie ławeczki
Środa:
CARDIO
- bieganie 30 min tętno: 140
Czwartek:
NOGI + BARKI
- Przysiad ze sztangą
- Wykroki z hantelkami
- Prostowanie nóg na maszynie
- Wspięcia na palcach z obciązeniem
- Wyciskanie żolnierskie
- Wyciskanie hantelek siedząc na ławeczce
- unoszenie ramion na boki z hantlami
Piątek:
REGENERACJA
Sobota:
Wszystkie dużę partie robić po 4 serie, a małe po 3 czy rownież 4?
Nie wiem zabardzo po ile powtórzeń robić..
12/10/10/8 to dobry pomysł??
No i oczywiście zwiekszanie ciężaru cały czas z zachowaniem techni, czucie mięsniowe.
Co wy myślicie o bieganiu podczas masy mięsniowej?? I jedno jeszcze pytanie, czy w dni nietreningowe jeść tyle samo kcal co w dni treningowe??
Zmieniony przez - patth w dniu 2024-02-07 20:12:58
3/4 razy w tygodniu, nadwyżka kaloryczna, efekty według mnie prawie wcale niewidoczne, pewnie to krótki czas aby były jakieś efekty ale lepiej wyglądałem po pierwszym treningu na pompie jak na pompie po 5 tygodniach..
Ćwiczyłem teraz na drążku, poręczach do dipow, ławeczka, hantlelki.. Ale sprzedaje sprzęt i ide na profesjonalną siłownia.. Mam ciężką czasem prace, pracuje w metalurgii, problemy ze stresem, zacząłem medytować, dbać o jakość snu.. Czytając w internecie, stwierdziłem że trening SPLIT 3 dniowy byłby dla mnie aktualnie najlepszy.. Wydaje mi się, że mój organizm będzie bardziej sie regenerować.. Przez ostatnie 10 lat bywałem na siłowniach, ale nigdy nie trwało to dłużej jak 3 miesiące z róznych powodów..
Ułożyłem plan treningowy, 3 dniowy split. Wybrałem moje ulubione ćwiczenia, które znam, które wiele razy już ćwiczyłem i wydają mi sie najlepsze do rozbudowy masy mięsniowej.. Czy mógłby ktoś doświadczony spojrzeć i powiedzieć czy taki plan ma sens, czy jest coś z nim nie tak, czy gdzieś czegoś brakuje? Świadomie pominąłem martwy ciąg, mieszkam za granicą, jestem tutaj zdany sam na siebie, w przyszłości chciałbym się nauczyć poprawnie tego ćwiczenia pod okiem doświadczonej osoby.
O to plan treningowy:
Niedziela:
KLATA + TRICEPS
- Wyciskanie sztangi na poziomej ławce
- Wyciskanie hantelek na ławce dodaniej 30/40 stopni
- Rozpiętki hantelkami czy lepiej na bramie?
- Wyciskanie sztangie na ławce ujemnej
- Pompki na poręczach (dipy)
- Wyciskanie francuskie sztangą/hantelkami zza głowy leżąc na ławeczce
- Ściąganie linki jednorącz ( ćwiczenie izometryczne)
Poniedziałek:
REGENERACJA
Wtorek:
PLECY + BICEPS
- Unoszenie tułowia na ławce rzymskiej
- Podciągniecia na drążku nadchwytem
- Wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia
- Wiosłowanie hantlami w oparciu o ławkę skośną
- Uginanie przedramion na modlitewniku ze sztangą łamaną
- Ugianie ramion z hantlami z supinacją siedziąc
- Ćwiczenie izometryczne; jedną hantelką tak jak na modliewniku ale stojąc i reką podpierając o oparcie ławeczki
Środa:
CARDIO
Czwartek:
NOGI + BARKI
- Przysiad ze sztangą
- Wykroki z hantelkami
- Prostowanie nóg na maszynie
- Wspięcia na palcach z obciązeniem
- Wyciskanie żolnierskie
- Wyciskanie hantelek siedząc na ławeczce
- unoszenie ramion na boki z hantlami
Piątek:
REGENERACJA
Sobota:
Wszystkie dużę partie robić po 4 serie, a małe po 3 czy rownież 4?
Nie wiem zabardzo po ile powtórzeń robić..
12/10/10/8 to dobry pomysł??
No i oczywiście zwiekszanie ciężaru cały czas z zachowaniem techni, czucie mięsniowe.
Co wy myślicie o bieganiu podczas masy mięsniowej?? I jedno jeszcze pytanie, czy w dni nietreningowe jeść tyle samo kcal co w dni treningowe??
Zmieniony przez - patth w dniu 2024-02-07 20:12:58