Witam chciał bym się dowiedzieć jak wygląda taki trening :) na spostrzegawczość i refleks :D Dziękuje za odpowiedzi
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- Trening w ten sam dzeń co Trening w Klubie ?? Dylemat
- Solidny trening (rozgrzewka, trening, rozciaganie) cz.1
- Solidny trening (rozgrzewka, trening, rozciaganie) cz.2
- Trening bokserski! Tu wpisz swój trening do poprawy.
- Mike Tyson-trening-Dariusz Michalczewski trening
- trening na siłowni i trening krav maga
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
? 

http://www.bushido24.pl
Masz pytania dotyczące sztuk walki? Przeczytaj FAQ:
http://www.sfd.pl/PRZECZYTAJ_ZANIM_ZAŁOŻYSZ_NOWY_TEMAT.-t406577.html
...
Napisał(a)
weź kumpla i każ mu sie uderzać jak szybko może a ty próbuj unikać :)
...
Napisał(a)

Wiem o jednym ktoś trzyma prosty kijek i go nagle puszcza a ty ze stojącego normalnie masz go najszybciej w świecie złapać przy czym zachowujesz zgrabną twarz :) a jakieś inne?
...
Napisał(a)
Żonglowanie odbezpieczonymi granatami, jak jakiś Ci spada na ziemię musisz szybko wskoczyć za ustawione uprzednio worki z piaskiem.
1
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
http://facebook.com/olokk
http://olokk.pl http://bng-studio.pl
...
Napisał(a)
Trochę zabawny temat, nie powiem
, ale odpowiem poważnie
. Jest szereg ćwiczeń, osobiście najwięcej znam na uniki (KB), co do refleksu to kiedyś sam pare wymyślałem jak trenowałem KF.
A więc tak:
1. Stajesz pod ścianą, a druga osoba z pewnej odległości stara się trafić cię piłeczką pinpongową (nie próbuj kortówką, bo może się to skończyć złamanym nosem
), starasz się unikać, lub zasłaniac ręką/zbijać przed piłeczką.
2. Uniki bokserskie (przed prostymi) i rotacja (przed sierpami) -poszukaj filmików na necie. Wykonujesz na początku powoli a potem coraz szybciej, jak już dojdziesz do wprawy to możesz umówić się z partnerem, że nie będzie Ci mówił jak zaatakuje (sierp, czy prosty) a Ty starasz się uniknąć. Oczywiście partner nie atakuja na max szybkości i sile, ale to chyba oczywiste)
3. Jak punkt 2 tylko zasłaniamy się gardą.
4. Trening na tzw. Refleksówce - głownie uniki bokserskie. Poszukaj na youtubie filmiki speedball training. Ogólnie bardzo dobre ćwiczenie na refleks-uniki. Chyba te i piłeczka pinpongowa najlepsze na szybkość.
5. Ćwiczenie podpatrzone z filmów akcji + moja inwencja
: partner na kij (drewniany
- nie na swój) zakłada rękawicę bokserską, czymś ją tam przywiązuje, żeby nie spadła i atakuj Cię w różne miejsca, po różnych płaszczyznach. A Ty starasz się unikać, zbijać ciosy. Z czasem zwiększa się prędkość ataku.
To by było na tyle, co z głowy mogę napisać. Co do spopstrzegawczości to nie znam żadnych ćwiczeń, ale na pewno są jakieś psychologiczne testy/ćwiczenia na spostrzegawczość, że na czas trzeba coś tam wypatrzeć/zareagować. Podejrzewam, jednak, że chodzi Ci o spostrzegawczość taką, że sobie idziesz ulicą, ktoś Cię atakuje a Ty to szybko widzisz i się bronisz
W tym jednak nie pomogę.
powodzenia!

A więc tak:
1. Stajesz pod ścianą, a druga osoba z pewnej odległości stara się trafić cię piłeczką pinpongową (nie próbuj kortówką, bo może się to skończyć złamanym nosem

2. Uniki bokserskie (przed prostymi) i rotacja (przed sierpami) -poszukaj filmików na necie. Wykonujesz na początku powoli a potem coraz szybciej, jak już dojdziesz do wprawy to możesz umówić się z partnerem, że nie będzie Ci mówił jak zaatakuje (sierp, czy prosty) a Ty starasz się uniknąć. Oczywiście partner nie atakuja na max szybkości i sile, ale to chyba oczywiste)
3. Jak punkt 2 tylko zasłaniamy się gardą.
4. Trening na tzw. Refleksówce - głownie uniki bokserskie. Poszukaj na youtubie filmiki speedball training. Ogólnie bardzo dobre ćwiczenie na refleks-uniki. Chyba te i piłeczka pinpongowa najlepsze na szybkość.
5. Ćwiczenie podpatrzone z filmów akcji + moja inwencja

To by było na tyle, co z głowy mogę napisać. Co do spopstrzegawczości to nie znam żadnych ćwiczeń, ale na pewno są jakieś psychologiczne testy/ćwiczenia na spostrzegawczość, że na czas trzeba coś tam wypatrzeć/zareagować. Podejrzewam, jednak, że chodzi Ci o spostrzegawczość taką, że sobie idziesz ulicą, ktoś Cię atakuje a Ty to szybko widzisz i się bronisz

powodzenia!

...
Napisał(a)
No chamy, wiązać się w pęczki...!
MANIPULATORS & DEVIANTS SQUAD :)
...
Napisał(a)
Tenshin - Ten film to masakra :D skąd ja wezmę tylu statystów <lol2>
TSEL - dzięki wielkie za odp o takie coś mi chodziło masz ode mnie sogacza :) Piłeczka jest super muszę spróbować :)
TSEL - dzięki wielkie za odp o takie coś mi chodziło masz ode mnie sogacza :) Piłeczka jest super muszę spróbować :)
...
Napisał(a)
zależy o jaką spostrzegawczość chodzi. kiedyś dodawali do czegoś, albo można było kupić pełną wersje programu "spostrzegawczość" akademia umysłu. fajny programik, czy coś daje - nie wiem, ale ćwiczenia ciekawe ;)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
PROBLEM z początkami treningu Kick Boxingu
Następny temat