Cześć,
Wymyśliłem sobie na kilka następnych miesięcy plan na 4 dni (lub co drugi dzień) w takim kombinowanym układzie GÓRA-DÓŁ-FBW i potrzebuję oceny kogoś zaawansowanego. Mój staż na siłowni wynosi rok - określiłbym się jako początkującego-średnio zaawansowanego (podstawy ćwiczeń znam, ostatnio pracowałem trochę nad techniką), dlatego temat zakładam w dziale dla początkujących. Trening nastawiony na masę, na którym chciałbym w zasadzie każdą partię przećwiczyć 2 razy w tygodniu i w miarę równomiernie, no i oczywiście tak, aby móc progresować z tygodnia na tydzień. Chciałbym też porządnie poduczyć się podciągania, dlatego wrzuciłem do jednego treningu podciąganie. Dajcie proszę znać jak taki układ treningów wygląda, co poprawić, co ew. dodać lub zmienić.
Plan wygląda następująco:
Trening A (klatka, plecy, barki, triceps, biceps):
1. wyciskanie sztangi na ławce płaskiej
2. wiosłowanie sztangi w opadzie tułowia
3. rozpiętki na klatkę na bramie
4. lat-pulldown
5. lateral rise
6. dipy na triceps - klasyczne lub na maszynie
7. uginanie ramion na modlitewniku
Trening B (nogi):
1. przysiad ze sztangą
2. prostowanie nóg na maszynie
3. leg curl
4. adductor machine
5. wznosy na łydki
6. unoszenie nóg/kolan w zwisie
Trening B (klatka, plecy, barki, triceps, biceps):
1. podciąganie
2. wyciskanie hantli na skosie dodatnim
3. wyciskanie na smithie na skosie dodatnim lub wyciskanie na hummerze na górę klatki
4. wiosłowanie na wyciągu poziomym wąskim chwytem
5. facepull
6. prostowanie ramion na wyciągu na triceps
7. uginanie ramion na wyciągu na biceps
Trening D (nogi, plecy, barki):
1. martwy ciąg
2. leg press
3. OHP
4. odwrócone rozpiętki
5. allahy
Każde ćwiczenie chciałbym wykonywać w 4 seriach po 6-10 powtórzeń w dużych partiach, 10-12 w mniejszych i 10-15 w izolowanych.
Zmieniony przez - Ad_sport w dniu 2024-10-03 21:45:42
Wymyśliłem sobie na kilka następnych miesięcy plan na 4 dni (lub co drugi dzień) w takim kombinowanym układzie GÓRA-DÓŁ-FBW i potrzebuję oceny kogoś zaawansowanego. Mój staż na siłowni wynosi rok - określiłbym się jako początkującego-średnio zaawansowanego (podstawy ćwiczeń znam, ostatnio pracowałem trochę nad techniką), dlatego temat zakładam w dziale dla początkujących. Trening nastawiony na masę, na którym chciałbym w zasadzie każdą partię przećwiczyć 2 razy w tygodniu i w miarę równomiernie, no i oczywiście tak, aby móc progresować z tygodnia na tydzień. Chciałbym też porządnie poduczyć się podciągania, dlatego wrzuciłem do jednego treningu podciąganie. Dajcie proszę znać jak taki układ treningów wygląda, co poprawić, co ew. dodać lub zmienić.
Plan wygląda następująco:
Trening A (klatka, plecy, barki, triceps, biceps):
1. wyciskanie sztangi na ławce płaskiej
2. wiosłowanie sztangi w opadzie tułowia
3. rozpiętki na klatkę na bramie
4. lat-pulldown
5. lateral rise
6. dipy na triceps - klasyczne lub na maszynie
7. uginanie ramion na modlitewniku
Trening B (nogi):
1. przysiad ze sztangą
2. prostowanie nóg na maszynie
3. leg curl
4. adductor machine
5. wznosy na łydki
6. unoszenie nóg/kolan w zwisie
Trening B (klatka, plecy, barki, triceps, biceps):
1. podciąganie
2. wyciskanie hantli na skosie dodatnim
3. wyciskanie na smithie na skosie dodatnim lub wyciskanie na hummerze na górę klatki
4. wiosłowanie na wyciągu poziomym wąskim chwytem
5. facepull
6. prostowanie ramion na wyciągu na triceps
7. uginanie ramion na wyciągu na biceps
Trening D (nogi, plecy, barki):
1. martwy ciąg
2. leg press
3. OHP
4. odwrócone rozpiętki
5. allahy
Każde ćwiczenie chciałbym wykonywać w 4 seriach po 6-10 powtórzeń w dużych partiach, 10-12 w mniejszych i 10-15 w izolowanych.
Zmieniony przez - Ad_sport w dniu 2024-10-03 21:45:42