Witam. Na początku powiem, że boks trenowałem około 2 lata z licznymi przerwami także można powiedzieć że w sumie rok jeśli dodamy czas treningów. 3 miesiące ćwiczyłem też kickboxing. Jeśli chodzi o technikę wszystko wiem co i jak także uprzedzam pytania: technicznie jestem w stanie ćwiczyć w domu, bez obaw. Dlaczego zakładam ten temat? Otóż posiadam domową siłownię i od kilku chwil mini salkę bokserską. Na moje wymagania wystarczy mam nadzieję. Link pod profilem. Otóż nie mam kontaktu z moimi trenerami od dłuższego czasu, a chciałbym ułożyć trening bokserski na cały tydzień z wykorzystaniem tego sprzętu co posiadam w domu.
Mój cel treningowy to SIŁA DYNAMICZNA.
Pytam się, ponieważ mimo tego że trochę czasu trenowałem boks, nigdy nie miałem treningu na cały tydzień. Zawsze moje treningi opierały się głownie na tych w klubie. Mam nadzięję,że otrzymam od ludzi bardziej doświadczonych w tym temacie porady. Nie oczekuję, że ktoś ułoży mi trening bo to bardzo ciężkie nie znając mnie i moich predyspozycji. Zacznijmy po kolei. Moje pierwsze pytanie to przy 6 dniowym treningu ile razy mam ćwiczyć typowo siłowo na siłowni? Siłownia jest istotna ale ile razy? żeby nie przesadzić bo jednak typowo bokserski trening to dla mnie priorytet. Siłownia na drugim miejscu, ale wiem że jest ona nieodzowną częścią treningów Bokserskich.
Chcę ćwiczyć od pon. do soboty.
Zatem Ile razy w tygodniu siłownia?
pozdrawiam :)
Dodam jeszcze, że mam 20lat Wzrost 196cm i waga około 110-115kg
Ćwiczę po to aby być w dobrej formie z perspektywą zapisania się do klubu bokserskiego prawdopodobnie w Rzeszowie ale to dopiero w następnym roku. Na siłowni ćwiczę od może 8 lat, ale baardzo nieregularnie, aczkolwiek jestem w tym po tylu latach obcykany, także z techniką i ćwiczeniami też nie mam problemu.
Zmieniony przez - MowMiKoks w dniu 2016-09-26 18:57:38
Mój cel treningowy to SIŁA DYNAMICZNA.
Pytam się, ponieważ mimo tego że trochę czasu trenowałem boks, nigdy nie miałem treningu na cały tydzień. Zawsze moje treningi opierały się głownie na tych w klubie. Mam nadzięję,że otrzymam od ludzi bardziej doświadczonych w tym temacie porady. Nie oczekuję, że ktoś ułoży mi trening bo to bardzo ciężkie nie znając mnie i moich predyspozycji. Zacznijmy po kolei. Moje pierwsze pytanie to przy 6 dniowym treningu ile razy mam ćwiczyć typowo siłowo na siłowni? Siłownia jest istotna ale ile razy? żeby nie przesadzić bo jednak typowo bokserski trening to dla mnie priorytet. Siłownia na drugim miejscu, ale wiem że jest ona nieodzowną częścią treningów Bokserskich.
Chcę ćwiczyć od pon. do soboty.
Zatem Ile razy w tygodniu siłownia?
pozdrawiam :)
Dodam jeszcze, że mam 20lat Wzrost 196cm i waga około 110-115kg
Ćwiczę po to aby być w dobrej formie z perspektywą zapisania się do klubu bokserskiego prawdopodobnie w Rzeszowie ale to dopiero w następnym roku. Na siłowni ćwiczę od może 8 lat, ale baardzo nieregularnie, aczkolwiek jestem w tym po tylu latach obcykany, także z techniką i ćwiczeniami też nie mam problemu.
Zmieniony przez - MowMiKoks w dniu 2016-09-26 18:57:38