Witam. Ułożyłem sobie taki mały trening w domu. Głównie zależy mi na zwiększeniu masy bo słabo z nią (bez żadnych suplementów) i poprawie górnej połowy ciała (biceps, klatka, barki).
Ćwiczę co drugi dzień.
wzrost: 180 cm
waga: 59 kg
biceps: 29,5 cm
klatka: 94,5 cm
I. Najpierw robię do 6 serii pompek na krzesłach. (schodzę do samego oporu)
II. 4 serie uginania rąk ze sztangą (ile się da w każdej serii)
III. Pompki z nogami na podwyższeniu ok. 4 serie
IIIa. Jeśli czuje się na siłach to kolejna seria na bicepsy.
IV. Na koniec również 4 serie zwykłych pompek lub z wąskim ustawieniem rąk gdzie łokcie zginają się "wzdłuż ciała".
Czy takim treningiem zdołam coś osiągnąć. Staram się także przestrzegać diety. Kontroluję witaminy w organizmie i staram się zdrowo odżywiać. Jeszcze raz podkreślam... zależy mi na masie i 'powiększeniu' klatki, bicepsów, a także barków.
Z góry dziękuje za jakiekolwiek porady.
Pozdrawiam.
ps. Jeśli trzeba będzie zwiększyć intensywność to mówcie. Kiedyś już ćwiczyłem i mam sporą wytrzymałość.
Dodam do tego jeszcze "6 Weidera" i ćwiczenia na nogi (uda, łydki)
Zmieniony przez - tutajkox w dniu 2008-04-06 15:58:37
Ćwiczę co drugi dzień.
wzrost: 180 cm
waga: 59 kg
biceps: 29,5 cm
klatka: 94,5 cm
I. Najpierw robię do 6 serii pompek na krzesłach. (schodzę do samego oporu)

II. 4 serie uginania rąk ze sztangą (ile się da w każdej serii)

III. Pompki z nogami na podwyższeniu ok. 4 serie

IIIa. Jeśli czuje się na siłach to kolejna seria na bicepsy.
IV. Na koniec również 4 serie zwykłych pompek lub z wąskim ustawieniem rąk gdzie łokcie zginają się "wzdłuż ciała".
Czy takim treningiem zdołam coś osiągnąć. Staram się także przestrzegać diety. Kontroluję witaminy w organizmie i staram się zdrowo odżywiać. Jeszcze raz podkreślam... zależy mi na masie i 'powiększeniu' klatki, bicepsów, a także barków.
Z góry dziękuje za jakiekolwiek porady.
Pozdrawiam.
ps. Jeśli trzeba będzie zwiększyć intensywność to mówcie. Kiedyś już ćwiczyłem i mam sporą wytrzymałość.
Dodam do tego jeszcze "6 Weidera" i ćwiczenia na nogi (uda, łydki)
Zmieniony przez - tutajkox w dniu 2008-04-06 15:58:37