Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Trening interwałowy, jak szybko można schudnąć?

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5213

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 6 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 455
Witam :) jestem początkująca i mam pytanie. Wykonując interwały 4-5 razy tygodniowo po ok godzinie jakich efektów mogę się spodziewać po jednym miesiącu? Rzeczywiście takich "wow"? Oczywiście przy zbilansowanej diecie i odpowiednio wyliczonych kcal. Zależy mi żeby w ciągu miesiąca schudnąć 5-6 kg więc będę naprawdę bardzo wdzięczna za wszelkie rady.

Zmieniony przez - Pastela11 w dniu 2018-09-10 22:28:04
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6840 Napisanych postów 62862 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784508
Pastela11
rion10
Po godzinie sensownych interwałów to byś wychodziła na klęczkach przy założeniu, że forma jest bardzo dobra.

W ciągu miesiąca 5-6kg to bardzo duży spadek, ale biorąc pod uwagę ogólny spadek jest do osiągnięcia.

Właśnie dzisiaj postanowiłam spróbować i strasznie przeliczyłam się, wytrzymałam ponad 7 min gdzie już po 5 myślałam że padnę ;) może to zabrzmi dziwnie, ale ten trening był ostatnia moja nadzieja na szybką redukcję. I nie wiem, myślałam już o głodówce ale efekt jojo murowany:/

Zacznij od mniejszej ilości lub czasu trwania interwałów wydolność do interwałów nie zbudujesz z dnia na dzień, ale z treningu na trening będziesz widzieć postępy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12438 Napisanych postów 161886 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240230
Witaj. Co masz na myśli pisząc godzinę interesów? Bo jeżeli trening typu hiit to nie dasz rady wykonywać go przez godzine.klasycNe interwaly są mocno wymagające i nie chodzi tutaj o cardio że zmiennym tempem

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Mam namyśli trening turbo np z centrum sportowca. Myślałam o hiit ale nie czuję się na siłach, nie dałabym rady kondycyjnie i zdaje sobie sprawę że to naprawdę wymagający trening. Chciałabym schudnąć te 5 kg w miesiąc, chociaż wiem że to mało prawdopodobne. Jestem początkująca i zastanawiam jak "ugryźć" temat.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34742 Napisanych postów 25146 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282588
Wszystko zależy od jakiej wagi startujesz i jak aktualnie wygląda twoja sylwetka - nie ma ankiety i zdjęcia i też ciężko powiedzieć cokolwiek więcej bo jesli np masz sporą nadwage to nie każdy trening jest dla ciebie odpowiedni , ale z drugiej strony im większa nadwaga tym szybsze efekty będą widoczne na początku .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12438 Napisanych postów 161886 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240230
Pastela11
Mam namyśli trening turbo np z centrum sportowca. Myślałam o hiit ale nie czuję się na siłach, nie dałabym rady kondycyjnie i zdaje sobie sprawę że to naprawdę wymagający trening. Chciałabym schudnąć te 5 kg w miesiąc, chociaż wiem że to mało prawdopodobne. Jestem początkująca i zastanawiam jak "ugryźć" temat.

czyli rozumiem, ze sa to zajecia grupowe ktore nosza nazwe treningu interwalowego?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17763 Napisanych postów 132940 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464506
https://potreningu.pl/articles/4504/krol-plazy-trening-silowy--interwalowy
https://potreningu.pl/articles/4524/krol-plazy-ostre-ciecie--tluszczu 

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6840 Napisanych postów 62862 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784508
Po godzinie sensownych interwałów to byś wychodziła na klęczkach przy założeniu, że forma jest bardzo dobra.

W ciągu miesiąca 5-6kg to bardzo duży spadek, ale biorąc pod uwagę ogólny spadek jest do osiągnięcia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
monkey22
Wszystko zależy od jakiej wagi startujesz i jak aktualnie wygląda twoja sylwetka - nie ma ankiety i zdjęcia i też ciężko powiedzieć cokolwiek więcej bo jesli np masz sporą nadwage to nie każdy trening jest dla ciebie odpowiedni , ale z drugiej strony im większa nadwaga tym szybsze efekty będą widoczne na początku .

Ważę 70 kg przy wzroście 172 cm. Więc bardzo dużej nadwagi nie mam.

Hm, nabrałam wątpliwości że uda mi się cokolwiek schudnąć, postanowiłam dzisiaj sprobowac z hiit... i uwaga 7 min dałam radę. Po wszystkim byłam wykończona. Nie wiem jak za to wszystko się zabrać, a mam miesiac na schudnięcie.

Zmieniony przez - Pastela11 w dniu 2018-09-11 14:58:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
rion10

Właśnie dzisiaj postanowiłam spróbować i strasznie przeliczyłam się, wytrzymałam ponad 7 min gdzie już po 5 myślałam że padnę ;) może to zabrzmi dziwnie, ale ten trening był ostatnia moja nadzieja na szybką redukcję. I nie wiem, myślałam już o głodówce ale efekt jojo murowany:/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
interwaly maja to do siebie ze wprowadzaj efekt tzw dlugu tlenowego, stad wykonuje sie je szybko, ale efekt oksydacji tluszczy jest nasilony dlugo dlugo po

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34742 Napisanych postów 25146 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282588
Jeśli chcesz dobry trening w tym kierunku to polecam ci pobrać ( kupić) cykl treningów INSANITY lub INSANITY mAX , daja wycisk a przy okazji są fajnie prowadzone - wystarczy 3 m2 przed tv lub laptopem a gwarantuje ci że te treningi zrobią robote :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Martwy ciąg

Następny temat

Przybranie solidnej masy trening

Alldeynn
Polecane artykuły