Witam!
Postanowiłem "olać" z leksza moją kontuzjogenność i zacząć ćwiczyć nogi. Jednak chciałbym je trenować bardziej pod kątem szybkości bądź siły ( a może jedno i drugie, jeśli się nie wyklucza?) Jakie ćwiczenia były najlepsze, jak dodawać obciążenia oraz jaka liczba serii/powt.?
Co do rzepki, to założę bandaż plus stabilizator na kolano i powinno być ok:) kolano i tak do remontu:P
Waga: 81
Wzrost: 179
Cel treningowy: Siła/ Szybkość
Staż treningowy na słowni: 1,5 mies
Uprawiane inne sporty: 1x tydzien kosz lub nożna
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Siłownia domowa ale chyba wszystko najważniejsze jest.
Dieta: Jem dużo ale nieregularnie. Wspomagam się białkiem i węglami.
Przeciwskaznania medyczne: notoryczne zwichniecia rzepki kolanowej
Zażywane suplementy: Białko-Protifar
Postanowiłem "olać" z leksza moją kontuzjogenność i zacząć ćwiczyć nogi. Jednak chciałbym je trenować bardziej pod kątem szybkości bądź siły ( a może jedno i drugie, jeśli się nie wyklucza?) Jakie ćwiczenia były najlepsze, jak dodawać obciążenia oraz jaka liczba serii/powt.?
Co do rzepki, to założę bandaż plus stabilizator na kolano i powinno być ok:) kolano i tak do remontu:P
Waga: 81
Wzrost: 179
Cel treningowy: Siła/ Szybkość
Staż treningowy na słowni: 1,5 mies
Uprawiane inne sporty: 1x tydzien kosz lub nożna
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Siłownia domowa ale chyba wszystko najważniejsze jest.
Dieta: Jem dużo ale nieregularnie. Wspomagam się białkiem i węglami.
Przeciwskaznania medyczne: notoryczne zwichniecia rzepki kolanowej
Zażywane suplementy: Białko-Protifar
Jedyne, co muszę, to muszę chcieć!