Witam. Od początku mojej przygody z siłownią nie skupiałem się na rzeźbie, więc niezbyt wiem "z czym to się je".
Staż: 4 miesiące(ostro) 2 miesiace(słabo)ponad 2 miesiace do teraz (ostro i systematycznie)= razem 8 miesięcy.
Waga: 63
Wzrost: 173
Cel treningowy: rzeźba
Poprzedni plan treningowy: masa
Poniedziałek - klatka piersiowa + biceps
1. Wyciskanie na ławeczce płaskiej - 12-10-8-6p
2. Wyciskanie hantelek na ławeczce skośnej - 12-10-8-8
3. Rozpiętki na ławeczce skośnej - 3x12
1. Uganianie ze sztangą - 12-10-8-6
2.Uginanie sztangielek młotkowy 3x10
2. Uginanie o kolano - 3x10p
Wtorek - wolne
Środa - barki + nogi
1. Unoszenie sztangielek w opadzie - 3x12
3. Wyciskanie sztangi lub sztangielek - 4x12-6p
4. Unoszenie hantelek na boki - 3x12
4. Sztrugsy ze sztanga - 3x12
1. Przysiady ze sztangą - 12-10-8-6
2. Przysiady wykroczne z hantelkami - 12-10-8-8
3. Wspięcia na palcach - 4x15p
Czwartek - wolne
Piątek - plecy + triceps
1. Podciągnie na drążku - 3xmax
2. Wiosłowanie sztangą - 12-10-8
3. Wiosłowanie z hantelką - 12-10-8
4. Martwy ciąg ze sztanga - 3x12-8
1. Wyciskanie sztangi leżąc - 12-10-8
2. Uginanie francuskie leżąc do czoła 12-10-8
3. Pompki na poręczach (lub z tyłu) 3xmax
sobota i niedziela odpoczynek
Teraz chciałbym się nieco wyrzeźbić na wakacje. Od zawsze miałem niedowagę (kiedy zaczynałem na siłowni waga:52kg wyciskałem:35kg
xD. Teraz waga: 63kg wyciskam 55kg (osiągnałem to właściwie po 2-3 miesiącach a później 0 efektów). Nie wyciskam więcej, jednak np. na drążku poczatkowo podciągałem się raz, teraz 16. Najbardziej na sile przybrałem, kiedy ćwiczyłem źle: tzn. przychodziłem na siłownię codziennie po 2-3h i ćwiczyłem do upadłego.
Jak na 8 miesięcy, sa to chyba ,słabe efekty, gdyż nie potrafię niestety stosowac diety, nie biorę I NIE MAM ZAMIARU brać sterydów i silniejszych odżywek (jedyne co brałem to trochę ostrovia wpc), jestem bardzo aktywny fizycznie. Trenuję wschodnie sztuki walki (wszystko po trochu), gram prawie codziennie w piłkę nożną lub koszykówkę, więc trening na masę to chyba nie najlepsze rozwiązanie. Bardziej zalezy mi na szybkości i sile, niż masie.
Czy mógłby mi ktoś pomóc ułożyć trening na rzeźbę, podać jakieś podstawowe posiłki przed i po treningu? Na siłowni mam do dyspozycji: drążek, hantle, ławeczkę, sztangę i worek.
Tu mam najważniejsze pytanie: chcę ćwiczyć pojedyńcze uderzenia nogami, łokaciami i kolanami w worek. Robić to między seriami, ćwiczeniami, czy dniach w których mam odpoczywac od siłowni? Byłbym wdzięczny za ułożenie odpowiedniego planu z uwzględnieniem treningu z workiem.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - Abariel w dniu 2008-05-24 10:33:35
Staż: 4 miesiące(ostro) 2 miesiace(słabo)ponad 2 miesiace do teraz (ostro i systematycznie)= razem 8 miesięcy.
Waga: 63
Wzrost: 173
Cel treningowy: rzeźba
Poprzedni plan treningowy: masa
Poniedziałek - klatka piersiowa + biceps
1. Wyciskanie na ławeczce płaskiej - 12-10-8-6p
2. Wyciskanie hantelek na ławeczce skośnej - 12-10-8-8
3. Rozpiętki na ławeczce skośnej - 3x12
1. Uganianie ze sztangą - 12-10-8-6
2.Uginanie sztangielek młotkowy 3x10
2. Uginanie o kolano - 3x10p
Wtorek - wolne
Środa - barki + nogi
1. Unoszenie sztangielek w opadzie - 3x12
3. Wyciskanie sztangi lub sztangielek - 4x12-6p
4. Unoszenie hantelek na boki - 3x12
4. Sztrugsy ze sztanga - 3x12
1. Przysiady ze sztangą - 12-10-8-6
2. Przysiady wykroczne z hantelkami - 12-10-8-8
3. Wspięcia na palcach - 4x15p
Czwartek - wolne
Piątek - plecy + triceps
1. Podciągnie na drążku - 3xmax
2. Wiosłowanie sztangą - 12-10-8
3. Wiosłowanie z hantelką - 12-10-8
4. Martwy ciąg ze sztanga - 3x12-8
1. Wyciskanie sztangi leżąc - 12-10-8
2. Uginanie francuskie leżąc do czoła 12-10-8
3. Pompki na poręczach (lub z tyłu) 3xmax
sobota i niedziela odpoczynek
Teraz chciałbym się nieco wyrzeźbić na wakacje. Od zawsze miałem niedowagę (kiedy zaczynałem na siłowni waga:52kg wyciskałem:35kg

Jak na 8 miesięcy, sa to chyba ,słabe efekty, gdyż nie potrafię niestety stosowac diety, nie biorę I NIE MAM ZAMIARU brać sterydów i silniejszych odżywek (jedyne co brałem to trochę ostrovia wpc), jestem bardzo aktywny fizycznie. Trenuję wschodnie sztuki walki (wszystko po trochu), gram prawie codziennie w piłkę nożną lub koszykówkę, więc trening na masę to chyba nie najlepsze rozwiązanie. Bardziej zalezy mi na szybkości i sile, niż masie.
Czy mógłby mi ktoś pomóc ułożyć trening na rzeźbę, podać jakieś podstawowe posiłki przed i po treningu? Na siłowni mam do dyspozycji: drążek, hantle, ławeczkę, sztangę i worek.
Tu mam najważniejsze pytanie: chcę ćwiczyć pojedyńcze uderzenia nogami, łokaciami i kolanami w worek. Robić to między seriami, ćwiczeniami, czy dniach w których mam odpoczywac od siłowni? Byłbym wdzięczny za ułożenie odpowiedniego planu z uwzględnieniem treningu z workiem.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - Abariel w dniu 2008-05-24 10:33:35