mam 17,5lat, 190cm wzrostu waże ok 90kg trenuję piłkę nożną i postanowiłem że bardziej wezmę się za siłownie. Treningi mam 3,4 razy w tygodniu z czego piątek jest zawsze wolny.. na siłownie zamierzam chodzić 2,3 razy w tygodniu od razu po szkole, po czym po okolo godzinnej przerwie udalbym sie na trening.. waże dużo ale nikt kto mnie zna/zobaczy nie daje mi takiej wagi bo jestem mozna powiedziec dobrze zbudowany.. na siłownie chcę chodzić żeby poprawić rzeźbę i jednocześnie moje wyniki w piłce nożnej.. mam kilka pytan:
1. czy siłownia PRZED treningiem jest dobrym rozwiązaniem czy np. lepiej byłoby ćwiczyć po treningu (co jest mało możliwe) ?
2. czy w moim przypadku zazywanie kreatyny ma sens i czy jest potrzebne? nie chce przybrac na masie wrecz przeciwnie chcialbym wazyc mniej.. a moze jakies inne lekkie suplementy.. ?
3. brzuch chcialbym cwiczyc 3 razy w tygodniu (pon, sroda, piatek)
nogi tylko w poniedziałek a górę głownie w srode i trochę w poniedziałek.. czy ten ogolny plan jest rozsadny ?
Zalezy mi na rozwoju piłkarskim a nie na karierze kulturysty stad proszę o porady
1. czy siłownia PRZED treningiem jest dobrym rozwiązaniem czy np. lepiej byłoby ćwiczyć po treningu (co jest mało możliwe) ?
2. czy w moim przypadku zazywanie kreatyny ma sens i czy jest potrzebne? nie chce przybrac na masie wrecz przeciwnie chcialbym wazyc mniej.. a moze jakies inne lekkie suplementy.. ?
3. brzuch chcialbym cwiczyc 3 razy w tygodniu (pon, sroda, piatek)
nogi tylko w poniedziałek a górę głownie w srode i trochę w poniedziałek.. czy ten ogolny plan jest rozsadny ?
Zalezy mi na rozwoju piłkarskim a nie na karierze kulturysty stad proszę o porady