Miałem tydzień temu artroskopię kolana no i wszystko w porządku, dzisiaj zdjęli mi szwy i dostałem skierowanie na fizjoterapię czyli laser i krioterapię, ale ćwiczenia wzmacniające mięsień czworogłowy uda będę robił sam. Od roweru czy przysiadów na 2 tygodnie muszę się wstrzymać. Znacie jakieś dobre ćwiczenia na wzmocnienie mięśnia czworogłowego? Bo ja znam tylko jedno z ciężarkami na nogach prostowanie i zgninanie nogi. Nie mam dostępu do siłowni, więc będę ćwiczył w domu. Proszę podajcie jakieś ćwiczenia na ten mięsień. Przysiady i rower narazie nie wchodzą w grę.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Po pierwsze fizykoterapia. Przeszedłeś skomplikowany zabieg chirurgiczny, nie działaj na własną rękę tylko w porozumieniu z fizykoterapeutą.
Jak dla Ciebie to izometryczne napinanie mięśni u ugięcia wraz z wyprostami to max na który możesz sobie pozwolić. Nie rozumiem po co chcesz robić coś więcej.
Jak dla Ciebie to izometryczne napinanie mięśni u ugięcia wraz z wyprostami to max na który możesz sobie pozwolić. Nie rozumiem po co chcesz robić coś więcej.
1
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!