Wiem, że nie da sie udzielić pewnej odpowiedzi, bo to zależy indywidualnie od człowieka, ale ile w przybliżeniu można przyjąć, że spala się kalorii na godzine podczas treningu siłowego? Przykładowy mężczyzna, średnio zaawansowany, 80kg wagi, robi przez 60 minut trening FBW.
Będą to ilości bliżej 200kcal/h? 500kcal/h?
Wedle różnego rodzaju kalkulatorów www czy aplikacji treningowych (my fitness pal / endomondo) średnio intensywny trening siłowy dla 80kg mężczyzny to 460-500kcal na godzinę.
Z kolei paru znajonych z siłowni twierdzi, że w literaturze pisza bardziej o 200 kcal/godzine.
Macie jakaś wiedzę o tym? Nie bardzo wiem jak wliczyć swoje treningi w dziennie zapotrzebowanie na kalorie...
Zmieniony przez - czakk w dniu 2017-09-17 18:54:52
Będą to ilości bliżej 200kcal/h? 500kcal/h?
Wedle różnego rodzaju kalkulatorów www czy aplikacji treningowych (my fitness pal / endomondo) średnio intensywny trening siłowy dla 80kg mężczyzny to 460-500kcal na godzinę.
Z kolei paru znajonych z siłowni twierdzi, że w literaturze pisza bardziej o 200 kcal/godzine.
Macie jakaś wiedzę o tym? Nie bardzo wiem jak wliczyć swoje treningi w dziennie zapotrzebowanie na kalorie...
Zmieniony przez - czakk w dniu 2017-09-17 18:54:52