Waga : 80
Wzrost : 172
Cel treningowy : Redukcja i poprawa sylwetki/sily
Staż treningowy na siłowni : 3msc
Uprawiane inne sporty : Brak
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : domowa siłownia, ławka, sztangi, hantle, prowizoryczny wyciąg z góry.
Dieta : Myśle że z 400-500kcal mogę być na minusie bo 3 miesiące temu jak zaczynałem z silką ważyłem 82kg, dzisiaj ważę 80kg, tylko że nabrałem też mięśni. Jem różnie, czasem sam gotuje, czasem jakiś gotowiec, podbijam białkiem, ogólnie makro 45w/30b/25t
Przeciwskazania medyczne:brak
Suplementy: białko, kreatyna, omega 3, k+d, ashwaganda, maca, przedtreningowka, spalacz + witaminy tzn magnezy b6 itp..
Ostatnio przerabiany plan - fbw oparty na podobnych ćwiczeniach co będzie split
Wyniki w podstawowych ćwiczeniach : klata 3 MSC temu jak zaczynałem brałem 60kg teraz biorę 85kg, reszty maksa nie sprawdzałem.
Od jakiś 3msc robię trening fbw co drugi dzień, zdecydowałem się przejść teraz na split bo nie dam rady już wszystkich partii efektywnie przetrenowac by był progres. Jak narazie jak na redukcję jest chyba dobrze, bo siła się zwiększyła i wyglądam jak mężczyzna przy kości a nie jak zalany grubasek. Planuje ćwiczyć co drugi dzień tzn
Pon - trening A
Wt - odpoczynek
Sr - B
Czw - odpoczynek
Pt - A
SB - odpoczynek
Nd - B
Pn - odpoczynek
Itd
Jak myślicie dobre połączenie partii i ćwiczeń? Czy proponujecie coś zmienić? Wacham się nad połączeniem pleców + nóg ale z drugiej strony np w martwym ciągu te ćwiczenia chyba współgrają. Czy zamienić może plecy z barkami?
A Nogi plecy biceps
B klata triceps barki
A
Martwy klasyczny/na prostych nogach - 3s
Martwy sumo - 3s
Wspięcia na palcach -3 s
Wykroki - 3 s
Wioslowanie - 4s
Podciąganie drążek
Mlotki - 3s
Klasyczne uginanie bicepsów sztanga - 3s
B
Wyciskanie ławka 4s
Rozpietki 3s
Przenoszenie hantli do tylu 3s
Wyciskanie francuskie hantli na ławce 3s
Wznosy w bok 4s
Żołnierskie wyciskanie 3s
+ Coś wrzucę na przedramie i brzuch chyba do treningu B bo A wydaje mi się sporo cięższy.
Zmieniony przez - Eugeniusz Uszczelka w dniu 2023-03-25 09:38:00
Waga : 80
Wzrost : 172
Cel treningowy : Redukcja i poprawa sylwetki/sily
Staż treningowy na siłowni : 3msc
Uprawiane inne sporty : Brak
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : domowa siłownia, ławka, sztangi, hantle, prowizoryczny wyciąg z góry.
Dieta : Myśle że z 400-500kcal mogę być na minusie bo 3 miesiące temu jak zaczynałem z silką ważyłem 82kg, dzisiaj ważę 80kg, tylko że nabrałem też mięśni. Jem różnie, czasem sam gotuje, czasem jakiś gotowiec, podbijam białkiem, ogólnie makro 45w/30b/25t
Przeciwskazania medyczne:brak
Suplementy: białko, kreatyna, omega 3, k+d, ashwaganda, maca, przedtreningowka, spalacz + witaminy tzn magnezy b6 itp..
Ostatnio przerabiany plan - fbw oparty na podobnych ćwiczeniach co będzie split
Wyniki w podstawowych ćwiczeniach : klata 3 MSC temu jak zaczynałem brałem 60kg teraz biorę 85kg, reszty maksa nie sprawdzałem.
Od jakiś 3msc robię trening fbw co drugi dzień, zdecydowałem się przejść teraz na split bo nie dam rady już wszystkich partii efektywnie przetrenowac by był progres. Jak narazie jak na redukcję jest chyba dobrze, bo siła się zwiększyła i wyglądam jak mężczyzna przy kości a nie jak zalany grubasek. Planuje ćwiczyć co drugi dzień tzn
Pon - trening A
Wt - odpoczynek
Sr - B
Czw - odpoczynek
Pt - A
SB - odpoczynek
Nd - B
Pn - odpoczynek
Itd
Jak myślicie dobre połączenie partii i ćwiczeń? Czy proponujecie coś zmienić? Wacham się nad połączeniem pleców + nóg ale z drugiej strony np w martwym ciągu te ćwiczenia chyba współgrają. Czy zamienić może plecy z barkami?
A Nogi plecy biceps
B klata triceps barki
A
Martwy klasyczny/na prostych nogach - 3s
Martwy sumo - 3s
Wspięcia na palcach -3 s
Wykroki - 3 s
Wioslowanie - 4s
Podciąganie drążek
Mlotki - 3s
Klasyczne uginanie bicepsów sztanga - 3s
B
Wyciskanie ławka 4s
Rozpietki 3s
Przenoszenie hantli do tylu 3s
Wyciskanie francuskie hantli na ławce 3s
Wznosy w bok 4s
Żołnierskie wyciskanie 3s
+ Coś wrzucę na przedramie i brzuch chyba do treningu B bo A wydaje mi się sporo cięższy.
Zmieniony przez - Eugeniusz Uszczelka w dniu 2023-03-25 09:38:00