Cześć. Mam 14 lat, 1.80 m i wagę 82 kg. Chodzę 3 razy w tygodniu na basen, biegam 2 razy w tygodniu (po 3 km) i chodzę na boks (3 razy w tyg). I pytanie jest takie- czy wyrobię sobie dzięki temu mięśnie ogólnie i mięśnie brzucha jeśli będę robił po 300 brzuszków dziennie (z przerwami oczywiście), zacznę trenować pompki i drążek? I jeszcze czy mogę kupić sobie hantle 10 kg i normalnie trenować po kilkadziesiąt razy dziennie powtórzeń? I generalnie specjalnej diety nie mam, po prostu nie jem słodyczy (jeden cukierek nie zaszkodzi), nie obżeram się jak kiedyś i piję butelkę wody dziennie. Czy takie coś jest dobre i mogę w ten sposób ćwiczyć? Bo dopiero zaczynam i będę się dalej uczył dlatego wszystkie rady mile widziane :) . Edit: jeszcze raz w tygodniu jeżdżę konno i chodzę na lekkoatletykę 1 raz w tyg i też jest to zdrowe :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie trenuj chaotycznie bez ładu i składu warto jakieś ćwiczenia w domu sobie ułożyć. Pompki, przysiady itd w ramach jakiegoś konkretnego planu.
Aktywność masz w skali tygodnia sporą więc trzeba się przyłożyć nieco do jedzenia i efekty będą. Bez sensu jest robienie wielu powtórzeń brzuszków bo to nic nie daje.
Aktywność masz w skali tygodnia sporą więc trzeba się przyłożyć nieco do jedzenia i efekty będą. Bez sensu jest robienie wielu powtórzeń brzuszków bo to nic nie daje.
...
Napisał(a)
Od jazdy konnej to chudnie koń.
Zrozumiałem, że te aktywności fizyczne są w planie lub zaczęte tydzień temu.
Cel fajny (oprócz zejścia do wagi anorektyka).
Pompki, brzuszki, drążek co drugi dzień - będzie miał biceps i kratę na lato. Oczywiście nie przy takiej ilości powtórzeń jaką podałeś (wystarczy połowa z tego).
Zrozumiałem, że te aktywności fizyczne są w planie lub zaczęte tydzień temu.
Cel fajny (oprócz zejścia do wagi anorektyka).
Pompki, brzuszki, drążek co drugi dzień - będzie miał biceps i kratę na lato. Oczywiście nie przy takiej ilości powtórzeń jaką podałeś (wystarczy połowa z tego).
...
Napisał(a)
300 brzuszków dziennie ? Nie zyskasz w ten sposób niczego z wyjątkiem poprawy wytrzymałosci.
Poza tym na pewno nie jestem zwolennikiem stosowania restrykcyjnych diet w tym wieku.
Poza tym na pewno nie jestem zwolennikiem stosowania restrykcyjnych diet w tym wieku.
1
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!