Szacuny
0
Napisanych postów
101
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
2836
Witam, chciałbym zwiększyć swoją kondycję, ogólną wytrzymałość i poprawić sile.
Mam trochę zapadnięty mostek i już po 3-5min ciągłego ruchu - trucht, nagły sprint, powrót itp wypluwam płuca i brakuje mi oddechu.
Czy idzie to poprawić abym jednak miał czym oddychać?
Myślałem nad codziennym treningu na siłowni, 30 min bieżnia, rowerek i do tego jakieś fbw?
Wypowie się jakaś doświadczona osoba co z tą kondycją abym jednak miał czym oddychać podczas meczu?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6840
Napisanych postów
62862
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784508
johny131
Czyli jeżeli brakuje mi sił, czuje się osłabiony i po prostu jest niechęć do gry - wynika to z powodu diety która nie jest odpowiednia?
Oczywiście, że to jest istotny element całej układanki. Bez dobrego odżywiania organizm nie będzie poprawiał zdolności bo po prostu nie ma na to energii.
6840
Napisanych postów
62862
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784508
johny131
Witam, chciałbym zwiększyć swoją kondycję, ogólną wytrzymałość i poprawić sile.
Mam trochę zapadnięty mostek i już po 3-5min ciągłego ruchu - trucht, nagły sprint, powrót itp wypluwam płuca i brakuje mi oddechu.
Czy idzie to poprawić abym jednak miał czym oddychać?
Myślałem nad codziennym treningu na siłowni, 30 min bieżnia, rowerek i do tego jakieś fbw?
Wypowie się jakaś doświadczona osoba co z tą kondycją abym jednak miał czym oddychać podczas meczu?
Ale podczas jakiego meczu nic nie napisałeś o sobie ani w czym byś chciał konkretnie się poprawić
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
A Ty po co 2 tematy zakładasz ?
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
0
Napisanych postów
101
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
2836
Piłka nożna, wiadomo w A klasie już trzeba mieć kondycję i dużo biegać. Po wczorajszym sparingu na początku jeszcze biegałem i to przyznam, cały czas - owszem, brakowało powietrza ale dawałem z siebie wszystko. Łącznie przegrałem może 30-40min ale w drugiej połówce już nie miałem sił nawet biegać, po prostu brak energii, zapału i płuca wyplute. Gdyby jeszcze może nie ta klatka piersiowa to bym dawał radę z kondycją...
6840
Napisanych postów
62862
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784508
To trzeba się najpierw przyjrzeć diecie czy nie jest za mało energetyczna i po prostu tutaj jest problem. Jak grasz regularnie i trenujesz piłkę to poprawa powinna zachodzić,
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
Albo po prostu masz zbyt dużo treningów w skali tygodnia.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
0
Napisanych postów
101
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
2836
W sumie trening raz w tygodniu który jest średnio intensywny, bardziej taka wytrzymałościowka, drabinka, skoki, stepy na ławce, przeskoki przez plotki i tak dalej przez godzinę cały czas w ruchu a pół godziny gierka w piłkę. Do tego ostatnio trener włączył siłownię i obwodowka była, 6 ćwiczeń wykonywane po kolei i minuta odpoczynku i tak 3 serię. Ale jestem aktywny cały czas, bo nawet 4 razy w tygodniu hala, jakaś gierka czy coś