Witam, od kilku m-cy trenuję pole dance, a od kilku lat ćwiczę w miarę regularnie z tym, że w domu. Głównie treningi siłowe z użyciem gum oporowych i hantli. Udaje mi się trzymać stałą wagę i sylwetkę, z tym że od kiedy zaczęłam chodzić na pole dance kombinuję żeby ułożyć sobie taki plan treningowy, żeby wzmocnić mięśnie i nabrać elastyczności. Problem polega na tym, że rzucam się na wszystko na raz i kończy się to tym, że moje treningi trwają po 1,5-2 godz.(ćwiczę 4-5 razy w tygodniu łącznie z treningami pole dance) i pomimo formy, na którą nie narzekam, czasami czuję się przetrenowana. Dużą wagę przywiązuję głównie do rozciągania, wzmacniania core i ramion. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak rozplanować sobie treningi żeby być przygotowana na pole dance, który wymaga zdolności gimnastycznych i dużej siły? I czy polecilibyście jakieś suplementy na regenerację po treningu?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Samo pole dance jest dość ogólnorozwojowe i wymaga pracy całego ciała więc też w tym kierunku poszedłbym w treningu siłowym czyli wielostawowe ćwiczenia złożone i trening całego ciała na każdej sesji.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!