Od 3 miesięcy trenuje Triathlon.(pływanie,rower,bieg)
I mam odgroma pytań dotyczących poszczególnych dyscyplin.
BIeg:
Na treningach biegamy 8-12km średnio 18min/4km, biegamy z pulsometrami itd.
Tu chodzi mi o technike biegania, jak biec takie dystanse? Pochylony, wyprostowany, długie kroki, krótkie? Co pić bądź co brać przed i po biegu?
Rower:
Z tego co wiem to powinienem mieć 90cykli/60
Pływanie:
Tutaj mam od groma pytań....
Na forum przeczytałem wiele topicków o tym...ale i tak mam full wytań.
Na jednej długości (25m)mam średnio 18-20 cykli... ale strasznie szybko puchne;/ Basen mam 5x w tygodiu na 6 rano. Mam cholerne problemy z nogami do klaula, pomimo pływania z deska przy pełnym stylu często zapoominam o nogach bądź używam ich minimalnie. łokcie wyciągam pierwsze z wody i chyba rękoma dobrze pracyje z tego co trener mówił.
Oddech: co 3 machnięcia oddech, i strasznie mnie to wykańcza ponieważ nie potrafie oddychać, wstrzymuje oddech i gdy wynurzam głowe robie wydech i w dech, i znowu przetrzymuje powietrze... wiem ze to źle ale inazej nie potrafie, jakie są na to ćwiczenia? Jak narazie stosuje płyniecie jedną ręką i przy tym oddech, a po 25m prawą.
Chciałbym jeszcze otrzymać inne wskazówki co do tego sportu typu czy można przy tym sporcie pić Carbo i co mi jeszcze pomoże? jakieś specjalne stroje.
I mam ogromną prośbę - mógłby ktos podać link do jakiegos tutoriala z inlustracjami do poprawnej techniki pływania.
Jestem życiem, które pragnie żyć pośród życia, które żyje.