Witam. Mam problem. Zjadłem własnie tunczyka rozdrobnionego w wodzie. W tabeli kalorii podane jest że ma ma on 25g białka na 100g. Ale nie wiem czy mam to liczyc 170g produktu(przed odsączeniem) czy w 120 ( po odsączeniue). Z góry dzieki. Pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Na puszce masz napisane zawartość w 100 g produktu. Tuńczyk rozdrobniony w wodzie to np. 25 g białka na 100 g produktu. Pucha ma 170 g, więc musisz policzyć całą puchę. 170 g puchy ~ 42,5 g białka.
...
Napisał(a)
masa netto to sam tunczyk, bez zalewy. zjadasz rybe, wiec liczysz wartosci dla niej. woda i tak nie zawiera kcal i bialka, wiec nie ma sensu jej liczyc
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
kocio ma rację. Ja głupotę napisałem bo już późno było i śpiący byłem i chciałem jakąś filozofię stworzyć. liczy się tylko masa netto tuńczyka. Czyli jak pucha ma 180 g a masa netto 120 g to jak w 100 g masy netto tuny jest 25 g białka to w 120 g masz 30 g białka. To też zależy od firmy bo niektóre mają podane wartości razem z tą wodą i np. w 100 g jest 13 g białka i wtedy liczysz już całe 180 g. Ale fakt faktem puszka tuńczyka posiada ~25-30 g białka. Na pewno nie taką ilość jak podałem wcześniej. : )
...
Napisał(a)
Rozdrobniony może mieć troszkę mniej niż w kawałkach. Jest z gorszych elementów tuńczyka.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!