Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
66
1. WIEK:34
2. WAGA:79
3. WZROST:178
4. WYMIARY:
-biceps:41
-klatka:103
-udo:59
-talia:85
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 12 lat
6. DIETA: ------
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: Metanabol
8. TRENING:4 dniowy masowy
9. CEL CYKLU:trochę masy i siły
10. OSTATNI CYKL I ODSTEP CZASOWY OD JEGO ZAKONCZENIA:metanabol 6 lat temu
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):ekto
13. STAN ZDROWIA:ok
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:130
-martwy ciąg:nie robie maxow seria koncowa 100kg
-przysiad:j.w
Moje pytanie dotyczy srodka o nazwie Turanabol z British Dragon 10mg=1tab.Pytanie w sumie proste a mianowicie czy mozna spodziewac sie po tym srodku przyrostu masy???Piszac o masie mam na mysli 6-7kg.Oczywiscie podczas brania tego sroda bede starala sie jak najabrdziej pilnowac diety dorzucę białko z rana i po treningu a w dni beztreningowe z rana i przed snem z kazeina zeby uzupelnic diete.Zaintereseowal mnie ten srodek troche poczytalem i ogolnie wydaje sie hmmm (bezpieczny dla organizmu) nie interesuje mnie doping iniekcyjny a fakt ze idzie kupic Turanabol legelnie od sasiadow z zachodu jeszcze bardziej mnie kusi.Z gory dziekuje za konkretna odpowiedz.
Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2017-01-18 18:05:22
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106296
Napisanych postów
378320
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711581
nie wklejaj zdjeć
na zdjęcu wrzuciłeś Bałkana a pytasz o British ??
tura to średni środek i potrzeba go wysoko dawkować , 3 razy taniej i 3 razy lepiej do celów masowych pasowała by metka
lecz bez diety to co nie weźmiesz to nic to nie da
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
66
Sorry za foto to moj dziewiczy rejs z pisaniem na forach.Fakt moj blad sugerowalem sie napisem pod zdjeciem gdzie widnieje British Dragon teraz zauwazylem ze to Balkan.Cene nie gra roli a polska meta nie jest juz dostepna w aptekach wycofano ja z produkcji interesuja mnie tylko srodki z pewnych zrodel i wlasnie dlatego Tura przykula moja uwage takze ponawiam pytanie czy z odpowiednia dieta i dawka 50mg na dobe jestem w stanie osiagnac zamierzony cel 6,7kg.Na marginesie polska meta dawala mi takie rezultaty i jesli Tura tez mogla by tak zadzialac to chetnie bym ja lyknal.Z gory dziekuje za odpowiedz.
Szacuny
127
Napisanych postów
236
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
3210
Legalnie to i w 89 roku jak jezdzilismy na Berlin Zachodni nikt już tego nie sprzedawał i trzeba była na własną rękę sprowadzać sobie takie cudeńka z DDR-ów. Wówczas koszmarnie drogie to było ale dawało rade i sprawdzało się przy TS czy nawet budowaniu siły na cały rok ale wtedy cykle inaczej wyglądały... Chodzi Ci zapewne o okres lat 80-tych kiedy Tura nie była jeszcze wykrywalna i znana jako steryd... Jak jest teraz nie wiem bo juz 50 lat na karku i człowiek powoli odstawia te specyfiki.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
66
Tak czytałem o tym środku i faktycznie był to doping lat 80-tych wyczytałem także w necie że jest dalej dostępny w Niemczech idąc dalej mam znajomego który się tam wychował aktualnie mieszka w Pl poprosiłem go o sprawdzenie dostępności w niemieckich aptekach odpisał że są dostępne i od razu założyłem tu post.Koles wogole w tym nie siedzi także dajcie mi dzień lub dwa skontaktuje się z kumplem w Niemczech i poproszę go o dokładniejsze info.Ps dla mnie też to było dziwne że środek lat 80-tych nadal dostępny także potwierdzę i dam znać.
Szacuny
1627
Napisanych postów
5988
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
73609
W Niemczech doping za hitlera byl powszechnie stosowany i byc moze jeszcze jakis czas po nim. Jednak teraz to juz inna bajka. Tam z apteki nic nie dostaniesz.
Szacuny
3841
Napisanych postów
4473
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
182558
Gdzie po tych wszystkich aferach tura by było legalnie dostepna w aptekach? :)
Przeciez to steryd który jest niedozwolony i wpisany na liste WADA od wielu lat.
Ktos wyzej pisal ze juz kiedys nie mozna było tego dostac to teraz to juz w ogóle jakas bajka...
Bzdury imo a najważniejsze tylko sie okresl czy na recepte czy nie? :P
Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2017-01-18 23:06:51
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
66
Także wszystko się wyjaśniło mój błąd że nie sprawdziłem tego dokładniej i za szybko założyłem ten post.Faktycznie nie jest już dostępna w aptekach a to co ziomek wcześniej mi sprawdzał to z jakiś innych zrodel bo apteki tego nie mają.Pozdrawiam i dzięki za pomoc.