Witam serdecznie wszystkich zgromadzonych i zapraszam do lektory.
Ten post to relacja z wakacji tegorocznych w Turcji (oraz w Grecji) z ktorych wrocilem pare dni temu. Ostatnio bylem w Turcji w zeszlym roku i musze powiedziec ze sie troche zmienilo od ostatniej wizyty. Tym razem bylem w Fethiye skad udalem sie na Grecka wyspe Rodos (1 dzien).
Zaczne od tego ze kurs euro do tureckiego lira sie zmienil z 1e-2tl na 1e-1,9 tl a nawet 1e-1,88tl .Tylko w jednej aptece robiac zakupy udalo mi sie zaplacic 1e-2tl ,a tak to j/w i nawet tl (tutrecki lir) byl preferowany jako srodek platniczy.
Dostepne srodki w aptekach to np. Primobolan Depot , Anapolon , Klomen , Tamoxifen (nolvadex), Bromokryptyna , HCG , HGH , krem z Testosteronem oraz testosteron w kapsolkach i pewnie wiele innych ktorych nieudalo mi sie ustalic lub znalesc.
W rozmowie z pracownikami aptek dowiedzialem sie ze nigdzie niema Sustanon i ze jest nieprodukowany i to mi sie bardzo niepodobalo

Przy okazji chcialem rozwiac pewien mit odnosnie targowania w aptekach ,a mianowicie wiele razy spotkalem sie z wypowiedziami ze ceny sa od-do , ceny saa sa uzedowe i wszedzie takie same ,a oficjalna marza aptekaza to 8% i w zaleznosci ile sie kupuje mozna cos urwac z ceny ale bez przesady.
Ja az tak duzo nienakupilem ,bo kupilem tyle ile mi potrzebne na cykl ,a nie na handel. W moim bagazu znajdowalo sie :
72 x primobolan depot 100mg/1ml
5 x anapolon 20tbl.
5 x tamoxifen 30tbl
1 x parlodel (bromokryptyna) 30tbl. (wiecej niemieli)
5 x klomen 50mg/10tbl.
1 x pregnyl(grecki) 3x5000i.u.
3 x pregnyl(grecki) 1x5000i.u.
Poniewaz cen niemozna juz pisac na forum(tylko priv) wiec tylko napisze ze ceny troche skoczyly do gory. Ogulnie dostepnosc dobra i jesli czegos niemaja na miejscu to mozna zamowic i w ok 30min kurier hurtowni wjezdza z towarem.
Na Rodos niemialem za duzo czasu bo to byla wycieczka 1 dniowa
,wiec na wypozyczonym skuterze przebujalem sie po paru aptekach i jedyne co kupilem to pregnyl (za wiele go niemieli) bez recepty oczywiscie ,zaznaczam ze tylko w jednej aptece jakis sluzbista palant powiedzial mi ze wszystko na recepte i nic mi niesprzeda. Po za tym to dowiedzialem sie ze raz na 2-3 miesiace maja skromne dostawy Deca durabolin i jest prawie niemozliwy do dostania ,mnie sie jednak niudalo kupic nawet 1ampy. (Grecki pregnyl tanszy od tureckiego)
Na lotnisku zadnego problemu nie bylo ,jedynie w holandji na ostaniej kontroli skontrolowali bagaz mojej dziewczyny ,a mnie przepuscili bez problemy ,a polowa tego bagazu to saa

A teraz smieszna historia , moja dziwczyna dzielnie ze mna wszedzie chodzila tzn do kazdej apteki itd i pewnego mnia polojac na suste ktorej niekupilem bo niebylo, mowie do mojej ukochanej "kochanie ,a moze podejdziesz ze mna do weterynaza" troche sie zdziwila bo i po co do weterynaza ,ja na to ze moze uda mi sie uda znalesc i kupic jakies saa bo moze cos tam maja o czy niewiem ,poszlismy wiec. W srodku jakies pulki z lekami ,klatki z papuszkami itd , po chwili podbija do nas pani i lamana angielszczyzna tlumaczy nam ze ptaszki na ktore sie wlasnie patrzymy to papuszki ,ja na to prosto z mostu "czy sa tu leki dla zwiezat" ,on mowi ze tak i wola lekaza w zielonym kitlu. Lekaz mowil juz lepiej po angielsku i pyta mnie czego szukam , wiec ja bezposrednio pytam "czy ma pan jakies anabole/sterydy" ,a on "a jakie ma pan zwiezatko" ,ja na to "mam konia ,ale niemam go tu ,mam go w domu i jest chory i potrzebuje saa" , moja dziewczyna ugryzla sie w jezyk jak to szlyszala i wybiegla na zewnatrz bo nie mogla ukryc tego ze placze ze smiechu .Lekaz usmiechaj sie powiedzial ze niema nic takiego i tyle. Wyszedlem i sam wybychlem smiechem ze tak blyskotliwy pomysl wpadl mi do glowy

To na tyle , dolaczam zdjecia tego co przywiozlem oraz zdjecia apteki tureckiej i greckiej.
Pzdr
Only For Champions , Wroclaw / Den Haag
NASM Personal Trainer 01-05-10
FMS Expert 06-12-11