Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)
3
Ile i jakie przebyte cykle sterydowe
białko 210g, tłuszcze 105, węglowodany 370
Opisz swój plan treningowy
brak
Cel cyklu
fbw. góra/dół. 2x siłowo, 2x hipertrofia
Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia
sucha masa mięśniowa
Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)
brak
Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)
ok. 19%
Stan zdrowia
endomorfik
Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia
dobry
Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)
brak
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
232
Witam,
Przymierzam się do cyklu Turinabolu solo z firmy Apex.
Czy warto brać turę solo? Czy brać osłonki w trakcie cyklu i od jakiej dawki najlepiej zacząć? Myślałem o 40mg ed.
To będzie mój pierwszy kontakt z SAA. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Miska dopięta, aktualnie jestem na masie, 3250 kcal. Lekko podlało mnie wodą ale to przez wysokie węgle. Od marca planuję już obcinać systematycznie kcal.
Dzięki za pomoc ! pozdrawiam
Szacuny
468
Napisanych postów
13028
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
79809
"Oral turinabol jest złagodzoną wersją metanabolu. Pierwowzór (methandrostenolone) powstał w latach 50 XX wieku, był efektem poszukiwań oralnej wersji testosteronu. Metanabol pierwszy raz opisany został w roku 1955 [1]. Na rynku w USA pojawił się w roku 1958. Testosteron posiada proporcje 100/100 jeśli chodzi o właściwości androgeniczne i anaboliczne. Działanie androgenne może mieć bolesne skutki dla przerostu prostaty, łysienia, trądziku, wzrostu owłosienia ciała (np. plecy, brzuch, ramiona). W przypadku metanabolu udało się zredukować współczynnik androgeniczności do poziomu 40-60. Oral turinabol został opisany w roku 1962, wszedł do szerszego użycia pod koniec lat 60 XX wieku. Był produkowany we wschodnich Niemczech, przez Jenapharm. Już w 1966 roku był nadużywany przez sportowców z NRD. Cały dopingowy program 14.25 był okryty tajemnicą, stosowano klasyczny wojskowy sposób, używając kodu Unterstützende Mittel („środki wspomagające”). Właściwie sterydy rozpowszechniły się na tyle, iż w NRD nie podawano ich tylko w żeglarstwie oraz w gimnastyce. Po końcu „złotej ery dopingu” wyniki sportowe stały się wręcz żenujące. Mistrzyni w pchnięciu kulą z Atlanty, Astrid Kumbernuss mająca wynik 20,56 m byłaby … szósta w Moskwie, w 1980 roku. Obecni ciężarowcy nawet na dopingu nie są w stanie zbliżyć się do niepobitych rekordów w podrzucie i rwaniu, ustanowionych w siermiężnych latach 80 XX wieku (wyjątek od reguły stanowi Mikhail Koklyaev – podrzucał 250 kg, wybijał zza karku 270 kg oraz Ilja Iljin – zbliżył się do granicy 250 kg w podrzucie – obaj wpadli na dopingu). Złota era dopingu zakończyła się upadkiem ZSRR oraz NRD. Po kilku latach okazało się, iż od połowy lat 60 do końca lat 80 XX wieku sportowcy z ZSRR, Bułgarii i NRD niesłychanie wspomagali się farmakologicznie. Wybuchł wielki skandal, ale o tym można by napisać niejedną książkę."
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
232
Chciałem taki cykl bo większość osób z którymi rozmawiałem mówiło mi że tura nadaję się na cykle 6-8 tyg wlasnie ;) nie myslalem nawet zeby pociagnac ja 12 tyg ;) A od jakiej dawki byś zaczął? :)
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
232
Chodzi o to że mam już turkę, Apex Labs, 100tab, 10mg :) Dokupie w takim razie jeszcze i pociagne dluzej ten cykl. Ale od marca chcialem redukowac, wiec Turke brac caly czas przy tym? A jakie oslonki? Sylimarol przez caly cykl?