Szacuny
1
Napisanych postów
389
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
83124
Witam.
Piszę pracę licencjacką o turystyce ekstremalnej w Polskich górach i potrzebuję literatury o tej tematyce. Jeżeli ktoś zna tytuły książek bądź jakieś artykuły czy inne materiały to byłbym wdzięczny. Proszę o pomoc.
"If I advance, follow me. If I stop, urge me on. If I retreat, kill me."
Szacuny
1
Napisanych postów
389
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
83124
Mm już sprecyzowany temat: Rozwój turystyki ekstremalnej w Tatrach. Będę pisał o wspinaczce ,spływach,paralotniarstwie, narciarstwie, snowboardingu, kolarstwie górskim ,spadochroniarstwie, .... Proszę o pomoc.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
107
Znalazłem artykuł o pierwszym highline (coś w stylu chodzenia po linie) w Tatrach, "Góry" nr 9/2011, chyba dobrze się to wpasowuje w temat. Co do BASE na Kazalnicy, to pamiętam ten artykuł, ale muszę się przekopać przez sterty gazet. Nie mam na razie skanera, ale za jakiś czas mogę wysłać ci te artykuły. Podaj mi swojego maila.
Szacuny
1
Napisanych postów
389
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
83124
Znacie jeszcze jakieś książki ,artykuły o dzisiejszym alpiniźmie / taternictwie ? O rozwoju ,początkach mam ,ale potrzebuje więcej materiałów "na czasie" ,że tak powiem. Temat musiałem ograniczyć do rozwoju taternictwa/alpinizmu w Tatrach ,bo ogólny temat sportów ekstremalnych był za bardzo rozbudowany.
Zmieniony przez - bryan123 w dniu 2012-11-09 15:02:04