Podajcie swoje warzywa, które ratują wam redukcje. Duża ilość błonnika, niski indeks glikemiczny i mało kalorii przy dużej objętości - to dobre wyznaczniki. Dajcie znać z czym je mieszacie żeby były jeszcz lepsze.
Moje typy:
1. Fasolka szparagowa - duża objętość, mało kalorii,
Najczęściej jem z: bułką tartą (w małej ilości - bo jej łyzka to 30 kcal) i ziołami,
jako dodatek do: mięsa i ziemniaków (jeszcze wincyj błonnika!) lub ryżu.
Makro:
2. Papryka czerwona - przyjemna a jednocześnie dość neutralna w smaku
Najczęściej jem z : pokrojoną w kostkę, jako dodatek, czasem doprawię suszoną papryką :D
jako dodatek do: porannego omleta - bardziej syci

Moje typy:
1. Fasolka szparagowa - duża objętość, mało kalorii,
Najczęściej jem z: bułką tartą (w małej ilości - bo jej łyzka to 30 kcal) i ziołami,
jako dodatek do: mięsa i ziemniaków (jeszcze wincyj błonnika!) lub ryżu.
Makro:

2. Papryka czerwona - przyjemna a jednocześnie dość neutralna w smaku
Najczęściej jem z : pokrojoną w kostkę, jako dodatek, czasem doprawię suszoną papryką :D
jako dodatek do: porannego omleta - bardziej syci
